Zbabraná oprava silnice v Liberci: Nemůžu do garáže, stěžuje si muž. Radnice chybu odmítá

Muž kvůli zvýšení silnice nedostane auto do garáže.

Muž z Liberce kvůli opravě silnice nevjede do garáže

Nečekaný problém a bezvýchodný boj s úřady přinesla muži z Liberce oprava silnice vedoucí kolem jeho garáže. Zatímco dřív v ní parkoval, dnes tam nezajede. Je přesvědčen, že se úroveň silnice při rekonstrukci zvedla, radnice ale tvrdí, že se nezměnilo vůbec nic.

Do garáže dával Radek Špinka nejčastěji zhruba metr vysoký vozík s plachtou. Teď už s ním dovnitř nezajede. „S úplně stejným vozíkem jsem dříve bez problémů parkovával v garáži,“ vysvětluje. Se stejně vysokým autem se o to raději ani nepokouší.

„Dřív jsem tam normálně zacouval, dnes se tam nedostanu,“ pokračuje ve vysvětlování a tvrdí, že dle jeho výpočtů se silnice zvýšila o 43 centimetrů. Na vině je podle Radka Špinky rekonstrukce silnice, která proběhla v loňském roce. Jenže podle představitelů radnice se nezměnilo vůbec nic.

„Podle našich měření, zjištění, fotodokumentace, projektové dokumentace, tak garáž byla utopená už předtím. Máme od geodetů zaměřený tzv. podélný spád a z toho jednoznačně vyplývá, že město nepochybilo,“ sděluje stanovisko náměstek libereckého primátora Jiří Šolc (SLK).

Jenže z vyjádření stavebního úřadu, který patří pod stejnou radnici, je patrné, že výsledkem rekonstrukce není silnice stejná jako dřív. „Předmětem je odstranění původní komunikace a provedené nové s odlišnými šířkovými a výškovými parametry konstrukce komunikace.“

Radek Špinka kromě svědectví svých sousedů, kteří mu dávají za pravdu, argumentuje fotografií z roku 2002, kde je znát, že vjezd do garáže byl pozvolnější a pod kovovou brankou bylo mnohem víc místa než nyní.

Vedení města ale trvá na svém, prý není co napravovat. Radek Špinka teď zvažuje svou poslední šanci. Pustit se do soudního sporu, který se může táhnout i roky.

Tagy:
silnice Liberec garáž radnice Jiří Šolc