Ve smrtící past se změnil kontejner v Ostravě. Uvěznil muže, kterého hasiči museli oživovat

Hasiči v noci na úterý vyprošťovali bezvládného muže, který zůstal zaseknutý v útrobách kontejneru v Ostravě. Po zhruba patnácti minutách intenzivní snahy o záchranu se u muže podařilo obnovit srdeční činnost. Informoval o tom Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje na svém Twitteru.

Muž nejspíš zatoužil po obsahu sběrné nádoby, do které lidé nosí oblečení na charitu. Bohužel se pro něj kontejner stal smrtící pastí a část těla zůstala zaklíněná uvnitř, informovaly záchranné složky na svém Twitteru.

„Přivolaná jednotka okamžitě, po vyproštění z útrob kontejneru, zahájila nepřímou srdeční masáž a připojila muže na automatický defibrilátor,“ popsali hasiči postup záchrany na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Bezdomovci pojali charitu po svém. V kontejneru na darované oblečení se doslova zahrabali

Velitel čety moravskoslezských hasičů Jakub Kozák na Twitteru navíc doplnil, že defibrilátor je ve všech prvosledových vozech. A obsahuje jak elektrody pro dospělé, tak i pro děti.

Není to poprvé

Není to poprvé, co se někdo zasekl v kontejneru na textil. Minulé léto se to povedlo šestadvacetiletému mladíkovi v Brně.  Muži tehdy nezbylo nic jiného než prosit o pomoc.

Když se po všemožných peripetiích podařilo strážníkům muže vytáhnout, měl prý velmi dobrou náladu. A to i poté, co mu strážníci oznámili, že případ předají správnímu orgánu k dořešení.

Existují však příběhy, které nekončí takto šťastně. V listopadu loňského roku například žena přespávala v kontejneru na papír uprostřed Havířova. Nic netušící popeláři ji však vysypali do vozu, ve kterém ženu stlačil lis.

Tagy: