Muž se zastal barmanky a útočník ho bodl do hrudníku. Bezdůvodně na mě vystartoval, popsal

Muž se zastal barmanky a agresor ho pobodal.

Pobodaný muž promluvil

V pondělí v noci se v centru Plzně odehrál jen těžko pochopitelný incident. Muž byl s přáteli ve městě, když narazil na opilého mladíka, který sprostě nadával barmance. Rozhodl se proto ženy zastat. Agresor ale následně zaútočil a zabodl mu nůž do hrudníku. Gentleman vyvázl díky velkému štěstí jen s lehčími zraněními. Útočníka, který z místa utekl, policisté dopadli a hrozí mu trestní stíhání.

Barmanka jednadvacetiletému agresorovi v ranních hodinách odmítla nalít alkohol, jelikož podnik právě zavírala. Mladík jí kvůli tomu začal sprostě nadávat. „Když jsem se barmanky zastal, tak po mně bez jakékoliv příčiny vystartoval a vrazil mi nůž směrem na srdce,“ uvedl napadený muž.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pěstiteli konopí z Broumovska hrozí až 18 let vězení. Žalobce mu „vysekl poklonu“ za zdatnost

Incident se odehrál v samotném centru západočeské metropole v Martinské ulici, po které denně projdou stovky lidí. „Nikdy se mi to nestalo, od školky na mě nikdy nikdo neútočil a vlastně jsem nečekal, že se do takové situace dostanu,“ řekl muž, který se štěstím utrpěl jen lehčí zranění. „Pokud by na nůž působil větší tlak, mohla být jeho zranění skutečně fatální,“ uvedla mluvčí ZZS Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Pachatel následně z místa utekl, hlídka ho ale krátce nato dopadla a okamžitě převezla do policejní cely. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování,“ sdělila mluvčí Policie ČR Michaela Raindlová.

Že agresivita mezi lidmi roste a podobných útoků v posledních letech přibývá, si všímají záchranáři i policisté. Za první polovinu letošního roku evidují jen v Plzni 96 případů úmyslného ublížení na zdraví, tedy o 13 víc než za stejné období minulý rok. „Ta bodná, nebo bodno-sečná zranění začínají být opravdu častější,“ potvrdila Svobodová.

Útočníka vyšetřovatelé zatím neobvinili, stále vyhodnocují veškerý důkazní materiál a také výpovědi svědků. Není ale vyloučeno, že bude trestně stíhán za těžké ublížení na zdraví.

Tagy:
útok úraz Plzeň pobodání Broumovsko barmanka Policie České republiky hrudník Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje