Brutální vánoční vrah z Opavska stojí před soudem. Ubodal servírku před Štědrým dnem

Muž obviněný z vraždy servírky

Brutální útok na servírku

Ostravský soud začal v pátek projednávat případ brutální vraždy servírky těsně před loňským Štědrým dnem. Z činu je obviněn muž, který zprvu zapíral, ale nyní se před soudem k činu přiznal. Měl jí zasadit až padesát bodných ran. Státní zástupce pro něj požaduje 17 let vězení.

K brutální vraždě došlo loni 23. prosince večer. Servírka podnik již chtěla zavírat a počítala tržby. V ten okamžik se však na ni měl vrhnout 33letý muž a napadnout ji nožem, který sebral na baru.

„Obžalovaný jí měl v podstatě s nějakým zištným úmyslem zasadit padesát bodných, bodnořezných a tržných ran po těle, které vedly k jejímu úmrtí,“ sdělil pro CNN Prima NEWS u soudu státní zástupce Josef Šuhaj.

Muž si navíc kromě vraždy z místa odnesl zhruba 40 tisíc korun. Dopaden však byl velmi rychle. Podle policistů se jedná o otce osmi dětí a má na krku až jednadvacet exekucí.

Přiznání u soudu

K činu se zprvu nepřiznával, vyšetřovatelé navíc nenašli ani vražednou zbraň. U pátečního soudu se však pachatel doznal a projevil lítost. Při slyšení následně podrobně vylíčil, jak vzal peníze a s nožem v ruce donutil servírku jít do skladu. Tam se brutální vražda měla odehrát, na to si již ale muž dle svých slov nepamatuje.

Státní zástupce přihlédl k tomu, že se vrah přiznal. Požaduje pro něj 17 let vězení, přičemž původně za čin hrozil až výjimečný trest.

Tagy: