Muž v centru Varšavy hrozil, že se odpálí do povětří. Vylezl na pomník obětem letecké tragédie

Památník obětem leteckého neštěstí na Pilsudského náměstí

Muž ve Varšavě hrozí výbušninou

Policie ve Varšavě v sobotu uzavřela část centra poté, co na pomník věnovaný obětem letecké katastrofy z dubna 2010 vylezl muž a hrozil, že se vyhodí do povětří. V oblasti byly desítky policejních vozů, hasiči, přijela i vojenská policie. Muž později z pomníku slezl, informoval portál onet.pl.

Portál onet.pl informoval, že muž na pomníku na Pilsudského náměstí měl na zádech batoh a v ruce držel blíže neurčený předmět. Zpravodajka BBC Sarah Rainsfordová na sociální sítí X zveřejnila fotografii muže pořízenou zřejmě z okna hotelu u náměstí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poláci v příhraničí volby příliš neřeší. Zajímají se jen o ceny v obchodě, míní prodavačka

„Z důvodů bezpečnosti bylo uzavřeno Pilsudského náměstí a jeho okolí. Na místě jsou policisté,“ uvedla dříve varšavská policie na síti X. Portál onet.pl později informoval, že muž již z památníku slezl.

Pomník obětem letecké nehody

Při letecké nehodě u západoruského Smolenska 10. dubna 2010 zemřelo 96 lidí, včetně tehdejšího polského prezidenta Lecha Kaczyńského, polské první dámy, špiček armády a mnoha osobností veřejného života. Delegace mířila do nedaleké Katyně, aby uctila památku tisíců polských důstojníků zavražděných v roce 1940 sovětskou tajnou policií NKVD. Pomník připomínající schody do letadla byl odhalen na osmé výročí leteckého neštěstí.

V Polsku se v neděli konají parlamentní volby. V čele vládní národně-konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS), která se uchází o bezprecedentní třetí mandát pro vedení země, stojí Jaroslaw Kaczyński, dvojče zesnulého prezidenta.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ženy coby nevinné oběti i kriminálnice. Jak třaskavé téma potratů ovlivní polské volby?

Tagy: