Muž v Žatci pobodal svou přítelkyni, měl mířit hlavně na hlavu. Zraněná je ve vážném stavu

Pokus o vraždu se odehrál v domě na náměstí v Žatci.

Muž v Žatci napadl družku nožem

Kriminalisté se zabývají násilným trestným činem v severočeském Žatci. Podle informací CNN Prima NEWS měl muž ve čtvrtek ráno v jednom z bytových domů na náměstí pobodat nožem svou družku. Podle sousedů mířil hlavně na hlavu. V pátek policie obvinila útočníka z pokusu o vraždu.

„Policisté podezřelého muže zadrželi,“ potvrdil pro CNN Prima News mluvčí krajské policie Kamil Marek. Devětadvacetiletého muže ústečtí kriminalisté v pátek obvinili z pokusu o vraždu. Vyšetřovatel podal podnět k jeho vzetí do vazby a státní zástupce a soud ho přijal, muž tak byl umístěn do vazební věznice, informovala policie na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Stovky škol dostaly výhružný mail, policie to nepodceňuje

Obviněnému hrozí až 18 let vězení. Po konfliktu partnerů v domě žena skončila s vážným zraněním v nemocnici. „Napadená devětadvacetiletá žena, která utrpěla bodnořezná zranění, je nadále hospitalizována, sdělila v pátek policie.

Tento týden otřásl Českem případ pobodání dvou spolužáků, kterého se dopustila nezletilá dívka na základní škole v Domažlicích. Policisté ji za doprovodu úředníků z Orgánu sociálně-právní ochrany dětí převezli do nemocničního zařízení s režimovým opatřením, kde je hospitalizována.

Trest odnětí svobody ji vzhledem k nízkému věku nehrozí. „Úředníci mohou podat soudu návrh na předběžné opatření. Ten na základě všech podkladů poté může rozhodnout, jestli dítě zůstane v rodině, zamíří do ústavu nebo nastoupí psychiatrickou léčbu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS soudní znalkyně Martina Rezková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na pražských Vinohradech. Žena vypadla ze čtvrtého patra, na místě zemřela

Tagy: