Muže, který pobodal nezletilou v Londýně, obvinili z pokusu o vraždu. Dívku zasáhl osmkrát

Policisté zasahují v centru Londýna, kde muž pobodal ženu a dívku.

Muž v Londýně pobodal ženy

Dvaatřicetiletý muž podezřelý z pondělního útoku nožem na Leicesterském náměstí v centru Londýna byl obviněn z pokusu o vraždu. Informovala o tom v úterý ráno londýnská policie. Muž při útoku pobodal dívku, zranění ji však podle agentury Reuters neohrožují na životě. Soud obviněného poslal do vazby do dalšího slyšení, které by se mělo uskutečnit v září.

Při pondělním útoku byla vážně zraněna jedenáctiletá dívka. Původní zprávy hovořily o tom, že zranění utrpěla i její čtyřiatřicetiletá matka. Policie ale později vysvětlila, že byla pouze potřísněna krví dcery.

ČTĚTE TAKÉ: Řidič v Polsku vjel do zastávky. Dvě ženy přišly o život, osm dalších zranil

Podezřelý Ioan Pintaru v úterý předstoupil před soudce v britské metropoli. Kromě pokusu o vraždu byl také obviněn z držení nebezpečného předmětu s ostřím. Údajný pachatel se s dívkou a její matkou neznal. Úřady ale případ nevyšetřují jako teroristický čin.

Obviněný se před vazebním soudcem ve Westminsteru objevil v šedé teplákové soupravě a pouze potvrdil své jméno a datum narození. Prokurátor David Burns podle agentury Reuters uvedl, že dívka a její matka přišly na Leicesterské náměstí jako turistky krátce před incidentem, který označil jako „nahodilý útok na dítě“.

„Obviněný přistoupil k jedenáctileté dívce, chvatem ji zablokoval hlavu a pak ji osmkrát bodl do těla,“ řekl Burns. Pintaru nebyl vyzván, aby se vyjádřil ke své vině a byl umístěn do vazby do příštího soudního přelíčení, které se má u londýnského trestního soudu Old Bailey konat 10. září.

Útok na náměstí v blízkosti řady londýnských pamětihodností vyvolal v Británii velký rozruch. Minulý měsíc zemí otřásla vražda tří dívek na akci s tematikou americké popové hvězdy Taylor Swiftové v anglickém Southportu. Britská města poté zasáhly několikadenní nepokoje, které vyvolaly internetové příspěvky mylně označující podezřelého za islamistického migranta.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hororové detaily postřelení šestiletého chlapce. Zasáhl ho mladší bratr, otec nebyl doma

Tagy: