Na exploze koukáme z okna. Novinář CNN popsal peklo v Gaze, s rodinou unikl zkáze o vlásek

Novinář CNN popsal aktuální situaci v Gaze, s rodinou se musel evakuovat.

Neustálé nálety, exploze a strach. Tak vypadá život civilistů v Pásmu Gazy od začátku války mezi Izraelem a Hamásem. Jedním z místních obyvatel je i zpravodaj televize CNN, který se musel během posledních dní několikrát s celou rodinou evakuovat. Sám byl svědkem mnoha izraelských útoků.

Ibrahim Dahman se živí jako zpravodaj stanice CNN. Řadu let se zabýval příběhy lidí z Gazy. Teď se ale i on stal součástí jednoho z nich. „Minulý týden jsem byl ve městě Gaza. Přišla zpráva, že se máme evakuovat. Nevěděl jsem, kam mám jet,“ říká Dahman v reportáži, kterou natočil v těžce ostřelovaném Pásmu Gazy.

ČTĚTE TAKÉ: Izraelci se tvrdě opřeli do slavné modelky. Jste v pohodě s masakrem židovských dětí, ptají se

Novinář i se svojí rodinou skončil v jednom z místních hotelů. Syna ujistil, že jim nic nehrozí, to se ale brzy změnilo. „Ve skutečnosti vím, že žádná budova není bezpečná. Na nálety se díváme z okna, v noci nás budí výbuchy,“ líčí v reportáži.

Třetí den pobytu v hotelu byla raketou zasažena nedaleká budova a Dahman vycítil, že musí s rodinou okamžitě zmizet. „Chvíli poté, co jsme opustili hotel, vypálili raketu, která zničila celou oblast,“ popisuje novinář šťastné rozhodnutí.

Se svoji rodinou nakonec dojel do města Khan Younis, ležícího jižně od Gazy. „Stále se ozývají nálety. Je to tu bezpečnější, ale je jen otázka času, než se budeme muset přesunout dál. Doufám, že se jednou budeme moci vrátit domů,“ zakončuje reportáž.

Na pomoc civilistům v Izraeli vznikla na dárcovské platformě Znesnáze21 sbírka. Finanční dary budou předány potřebným ve spolupráci s izraelským velvyslanectvím.

Na celou reportáž se podívejte v úvodním videu článku.

Tagy: