Zfetovaný řidič ujížděl policii na kradené čtyřkolce. Honička v Žatci skončila bouračkou

Divoká honička na Lounsku skončila nehodou

Divoká honička na Lounsku

Divoké pronásledování mají za sebou policisté na Lounsku. Před hlídkou se snažil ujet řidič na kradené čtyřkolce. Ten měl k úprku hned několik důvodů – neplatný řidičský průkaz, a navíc mu vyšel pozitivně test na drogy.

Nočními ulicemi Žatce před policejní hlídkou ujížděl sedmatřicetiletý řidič na čtyřkolce. Muže zákona se snažil setřást několik set metrů, ale marně. Řízení nezvládl a naboural do zaparkovaného osobního auta. „Policisté 37letého muže z Ústí nad Labem na místě zadrželi. Vzápětí jim policejní evidence ukázaly, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho na místě zjistili, že po čtyřkolce bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí lounské policie Kamil Marek.

A aby toho nebylo málo, ještě měl sednout za řídítka čtyřkolky, která se teď vrátí právoplatnému majiteli, zfetovaný. „Celková škoda, která vznikla v důsledku dopravní nehody, byla předběžně vyčíslena na částku 140 tisíc,“ upřesnil mluvčí. Navíc nemá jít o jeho první konflikt se zákonem. Celkem v devíti okresech měl způsobit škody za více než čtyři a půl milionu korun

„Obviněný muž se ‚živil‘ zejména krádežemi různých motorových vozidel, přičemž se jich nejméně 50 stalo jeho terčem. Do některých z nich se pouze vloupal, odcizil nalezené věci, a to například, telefony, platební karty, cigarety, osobní věci, oblečení a s některými vozidly, která se mu podařilo nastartovat, odjel z místa pryč,“ doplnila mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Pokud muži soud vinu prokáže, hrozí mu až osm let za mřížemi. Na verdikt si počká ve vazbě.

Tagy: