Na smrtelné posteli nejsem. Sondu mi vyndají jako vánoční dárek, řekl Zeman o svém zdraví

Prezident Miloš Zeman

PARTIE s prezidentem Milošem Zemanem 25.9.2022

Cítím se lépe než v posledních měsících, řekl prezident Miloš Zeman o svém zdraví. V nedělní Partii Terezie Tománkové televize CNN Prima NEWS si také pochvaloval, že už se o něm neříká, že je na smrtelné posteli. Žaludeční sondu by mu prý lékaři mohli vyndat na konci roku jako „vánoční dárek“.

„Cítím se lépe než v posledních měsících. Už se ani neobjevují návrhy, že jsem na smrtelné posteli a měl bych být sesazen. Snad už tohle přešlo Miloše Vystrčila a Pavla Fischera, kteří to iniciovali. Pokládal jsem to za hyenismus,“ řekl v Partii Zeman.

Na konci roku by mu prý lékaři měli vyndat žaludeční sondu. „Mohu létat helikoptérou, tou poletím i na Slovensko. Na druhé straně když říkají, že mi žaludeční sondu vyndají jako vánoční dárek, tak si snad ještě někdy zalétám,“ doufá prezident.

Objevil jsem v televizi 120 kanálů

Zemanovi se blíží konec pětiletého mandátu. Další prezidentské volby v Česku budou v pátek 13. a sobotu 14. ledna. Zeman už ale znovu kandidovat nemůže. V pořadu tak prozradil své plány.

„Snad nyní budu v klidu a míru žít s knihami. Objevil jsem, že na televizi je 120 kanálů, velká část historických. Například Spektrum, History, National Geographic… Rád se dívám na historické pořady,“ podotkl.

Hlava státu byla loni na podzim dvakrát hospitalizovaná, přičemž napodruhé zpočátku ve vážném stavu na klinice intenzivní medicíny. Důvod pobytu v nemocnici Hrad nezveřejnil. Lékaři nutnost péče zdůvodnili komplikacemi spojenými s prezidentovým chronickým onemocněním. Člen prezidentova lékařského konzilia chirurg Pavel Pafko poté naznačil, že jde o cirhózu jater.

Tagy: