Na Svitavsku se srazil nákladní vůz s vlakem. Předjížděl u přejezdu jiný náklaďák

Na železničním přejezdu v Cerekvici nad Loučnou na Svitavsku se ve čtvrtek ráno srazil nákladní automobil s osobním vlakem. Ve vlaku cestovalo deset cestujících, všichni jsou bez zranění, uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Nezranil se ani řidič z nákladního automobilu.

„K nehodě došlo na přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací bez závor. Osobní vlak nevykolejil,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škoda dosáhla podle předběžného odhadu 650 tisíc korun.

Podle policie šestačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla zřejmě vjel při předjíždění jiného nákladního auta na železniční přejezd v době, kdy byla v činnosti výstražná světla na zabezpečeném železničním přejezdu.

„K přejezdu se v tu dobu blížil vlak. Aby zabránil nárazu do kabiny, zvýšil rychlost a snažil se místo co nejrychleji opustit. Přestože strojvedoucí brzdil, vlak narazil do jeho nákladové části,“ uvedla mluvčí krajské policie Lenka Vilímková.

Doprava na trati z Vysokého Mýta do Litomyšle byla asi čtyři hodiny přerušená. České dráhy po dobu vyšetřování a odklízení následků nehody zavedly mezi městy náhradní autobusovou dopravu.

Tagy: