Naděje po 56 dnech vyhasly. Tělo vnoučete hudebního producenta našla policie v lese

Od začátku ledna policisté ve Velké Británii pátrali po partnerech Constance Martenové a Marku Gordonovi. Dvojice zmizela s novorozenětem, nejbližší i strážci zákona se obávali o jeho zdraví. V pondělí 27. února večer se pár podařilo vypátrat, ovšem bez dítěte. Nadále pokračovalo pátrání, které však skončilo tragicky. Tělo miminka, jehož matkou je britská aristokratka, bylo nalezeno v zalesněné oblasti nedaleko místa, kde byla dvojice zadržena.

Do poslední chvíle vyšetřovatelé, příbuzní Martenové i veřejnost, která případ sledovala, věřili, že se podaří dítě nalézt v pořádku. Po dlouhých 56 dnech pátrání však naděje vyhasly. Ve středu večer detektiv Lewis Basford novinářům oznámil nejsmutnější zprávu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další naděje pohasla. Zdrcená rodina „polské Maddie“ vyvrací souvislost s pohřešovanou dívkou

„Je mou velmi smutnou povinností informovat, že dnes (ve středu) odpoledne policisté při prohledávání zalesněné oblasti poblíž místa, kde byli Constance Martenová a Mark Gordon zatčeni, objevili ostatky dítěte,“ informoval. Dvojici policisté zadrželi v pondělí díky tipu místních v Brightonu, píše web CNN. Důvodem bylo podezření ze zanedbání péče o dítě, nyní se k tomu připojilo také obvinění pro podezření ze zabití z hrubé nedbalosti.

Podle Basforda bude brzy provedena soudní pitva, která určí, jak dítě zemřelo, uvádí web The Sun. Dosud se neví, zda Martenová – která je dcerou aristokrata Napiera Martena, filmového a hudebního producenta – před útěkem porodila chlapečka nebo holčičku. „Uvědomuji si, jaký dopad bude mít smutná zpráva na mnoho lidí, kteří tento příběh pozorně sledovali, a mohu je ujistit, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom zjistili, co se stalo,“ zdůraznil Basford. Dvojice zůstává ve vazbě.

Proč dvojice zmizela?

Do pátrání, které bylo vyhlášeno 5. ledna, se zapojilo několik stovek policistů. Nikdo netušil, proč se dvojice s dítětem rozhodla utéct. Miminko porodila Martenová v autě jen několik dní předtím, než na sedm týdnů zmizela. Policisté i rodina na ni skrze prohlášení apelovali, aby s novorozenětem vyhledala lékařské zařízení, aby bylo zajištěno, že ona i dítě budou v pořádku.

Otec 35leté aristokratky jí sděloval, že je velmi milována. „Drahá Constance, i když jsme v této chvíli odcizeni, jsem připraven udělat vše, co je nezbytné pro tvůj bezpečný návrat k nám. Prosím tě, abys našla způsob, jak sebe a své malé co nejdříve dostat k policii, abyste oba byli chráněni,“ vyzýval svou dceru Marten. Co přesně se během týdnů na útěku odehrálo, bude předmětem dalšího vyšetřování.

Tagy: