Naděje zhasly: Unesenou Němku, jež měla být v Gaze, radikálové sťali. Našla se její lebka

Izraelci potvrdili, že německo-izraelská občanka Shani Louková byla zavražděna Hamásem useknutím hlavy

Naděje, že Němka Shani Louková žije, se rozplynuly. Izraelský prezident Jichhak Herzog v pondělí potvrdil, že se našla její lebka. Mladé ženě měli radikálové useknout hlavu, uvedl. Členy uskupení Hamás, kteří 7. října rozpoutali na izraelsko-palestinské hranici peklo, označil představitel židovského státu za „barbarské a sadistické bestie“. O úmrtí Loukové se Herzog zmínil v rozhovoru pro německý deník Bild.

„Teprve až teď jsme obdrželi potvrzující zprávu, že Shani Louková byla nalezena mrtvá, zavražděná. Našla se její lebka. To znamená, že tyto barbarské a sadistické bestie jí chladnokrevně usekly hlavu,“ zaznělo v interview.

K TÉMATU: Visingr: Mrtví palestinští civilisté jsou pro Hamás „požehnání“. Efektivita Izraele až děsí

Tělo mladé ženy se dosud nenašlo. Úlomek lebky stačil k identifikaci, přičemž její rodiče již dříve poskytli úřadům potřebný genetický materiál. O smrti Loukové byla rodina informována již v neděli 29. října. „Bohužel, včera jsme obdrželi smutnou zprávu, že moje dcera není naživu,“ citoval slova zdrcené matky deník Bild. Úmrtí sestry potvrdila na svém Instagramu i její sestra Adi.

Rodina věřila ve šťastný konec

Více než tři týdny rodina doufala, že se Shani vrátí domů. Na samém začátku brutálního útoku příslušníků organizace Hamás na obydlí izraelských občanů v blízkost Pásma Gazy kolovalo sociálními sítěmi drastické video, na němž radikálové vezli na korbě auta ženu v bezvědomí, která se nápadně podobala Loukové, zvláště co se týče dredů. Zatímco ozbrojený muž dívku v bezvládném stavu držel za vlasy, jiný na ni plival.

Členové teroristického uskupení se mladé ženy zmocnili během hudebního festivalu Supernova poblíž kibucu Re’im. I přes všechnu hrůzu a strach o její život rodina neztrácela naději. Prostřednictvím sociálních sítí se pokoušeli zvýšit povědomí o dívčině příběhu a rovněž prosili o jakoukoliv informaci.

„Máme indicie, že Shani žije, ale má vážné zranění hlavy a je v kritickém stavu. Každá minuta je proto kritická,“ uvedla její matka poté, co se měla dozvědět, že je Shani v nemocnici na území Gazy. Všechny naděje ale nyní zhasly.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Izraelci obsadili klíčovou silnici v Gaze. Tanky střílí na každé jedoucí auto, tvrdí svědci

Tagy: