Na horách napadlo 20 centimetrů, sněhu si ještě užijeme. Pozor na náledí

Ve středu má na většině Česka sněžit, na horách budou srážky četnější. V polohách pod 400 metrů může padat déšť se sněhem, případně bude pršet. Bude nás provázet velká proměnlivá oblačnost, večer má jí i srážek ubývat. Teploty přes den stoupnou na 2 až 6 °C, na jižní Moravě až na 8 °C a v 1 000 metrech na horách bude kolem −3 °C.

„Do Česka se dostává studený vzduch od severu až severovýchodu, a proto přeháňky, které se vyskytují, jsou hlavně v noci i v nížinách sněhové. Na horách sněží trvaleji a vydatněji,“ napsal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na Facebooku.

V úterý napadlo v Jizerských horách místy kolem 20 centimetrů sněhu, v Krkonoších, Jeseníkách a Krušných horách pak kolem 15 centimetrů. „Sníh tu bude přibývat i v dalších dnech. Během středy a čtvrtka může na některých místech připadnout dalších 10 až 15 cm,“ uvedli meteorologové. Na horách platí až do středečního poledne výstraha před novou sněhovou pokrývkou.

🔵Do Česka se dostává studený vzduch od severu až severovýchodu a proto přeháňky, které se vyskytují, jsou hlavně v noci...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Tuesday, March 16, 2021

Přes noc bude mrznout

V noci na čtvrtek bude oblačno až polojasno, na horách místy, jinde jen ojediněle přijdou sněhové přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 0 až −4 °C, při malé oblačnosti na −6 °C, ojediněle se bude tvořit náledí.

Oblačno a ojedinělé sněhové přeháňky vydrží i ve čtvrtek přes den. Od severozápadu bude postupně převládat zataženo a občasně sněžit má na většině území. V polohách pod 300 metrů mohou být srážky smíšené. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C, vítr bude mírný severozápadní až severní o rychlosti 2 až 6 m/s.

Tagy: