Pozdvižení v ruské TV: Naše ztráty jsou vyšší než ukrajinské, prohlásil expert. Schytal zlobu

Ruské ztráty jsou několikanásobně vyšší než ukrajinské. Tato slova vyřkl přímo ve vysílání jednoho z ruských propagandistických televizních kanálů tamní expert Alexej Naumov. Jeho slovům se ostatní hosté v živém vysílání vysmáli, čelil za ně i vzteklým reakcím.

Prohlášení Naumova, který je odborníkem pracujícím v neziskové think-thank organizaci zvané Ruská rada pro mezinárodní záležitosti, zaznělo během pondělního vysílání pořadu „Místo setkání na komerční televizi NTV. Tématem byla uniklá data z amerického Pentagonu.

Dokumenty mimo jiné zmiňovaly ruské ztráty ve válce. Měly činit více než 200 tisíc vojáků, přičemž téměř 50 tisíc z nich údajně padlo na Ukrajině. Do výčtu jsou započítáni i zranění či pohřešovaní.

„Data ke ztrátám, která byla v dokumentu vidět, jsou nejspíš dílem Photoshopu,“ řekl napřed Naumov. Jeho další slova přímo v živém vysílání ruské televize však ostatní hosty i moderátory doslova šokovala. „Našel jsem původní zdroj informací a v nich bylo uvedeno, že ruské ztráty několikanásobně převyšují ty ukrajinské, což se v zásadě zdá být pravdivé. Aspoň zde nebyly žádné známky po Photoshopu,“ prohlásil ruský expert, kterého citoval web Focus.ua.

ČTĚTE TAKÉ: Egypt chtěl Rusku poslat desetitisíce raket. Uniklé tajné dokumenty odhalují „ponížení“ USA

Ten chtěl své myšlenku rozvést, ale okamžitě ho přehlušili ostatní hosté. „Cože? Cože? Že jsou ruské ztráty vyšší než ukrajinské?“ tázal se pohoršeně politolog Anton Chaščenko. „To, že se zdá být pravdivé?“ pokračoval nevěřícně Chaščenko. Naumov přikývl: „Ano.“ V pozadí byl slyšet smích dalších, popsal web dsnews.ua.

Nehledě na kritiku Naumov trval na svém. „Můžu vám to ještě jednou zopakovat, pokud jste špatně slyšeli, abyste se pak nemuseli několikrát ptát: ‚Co? Co? Co?‘“ reagoval. Podle Chaščenka se „ruská armáda celou dobu nacházela v obraně“, zároveň však prohlásil, že až na několik výjimek „ozbrojené síly Ukrajiny drtila“.

Tagy: