Dealer ukrýval ve skleníku desítky kilogramů marihuany. Kolem nastražil nebezpečné pasti

Marihuana ve skleníku

Marihuana ve skleníku s nástrahami

Téměř dvacet kilo marihuany měl doma dealer a pěsitel, kterého zadrželi královéhradečtí policisté. Ukrýval ji ve skleníku chráněném pastmi. Kromě marihuany prý držel i zásobu pervitinu.

Místo paprik nebo rajčat pěstoval 33letý muž ve skleníku marihuanu. „Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili téměř 20 kilogramů marihuany a jedenáct rostlin,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Pěstitel se o úrodu nejspíš tak bál, že si skleník pořádně zabezpečil. Cestičku k němu znal jen on. Detektivům musel prozradit, jak se do něj dostat. Kolem byly totiž nastražené pasti. „Jednalo se o prkna, do kterých zatloukl hřebíky a rozmístil je okolo skleníku tak, aby nebyly vidět,“ popsala mluvčí.

Za prodej drog mu hrozí prodloužení trestu

„Jámy, které vykopal, pak zasypal listím, aby nástrahy opět nebyly vidět. Pokud by do nich někdo stoupl, nejenže by si propíchl nohu, ale mohl by si ji i zlomit,“ uvedla Pižlová.

Na záběrech z policejních kamer je vidět, jak recidivista, který už byl v minulosti osmkrát soudně trestaný, kriminalistům pomáhá pasti odstranit. Po domovních prohlídkách ho eskorta převezla rovnou do věznice, kam měl nastoupit za jinou trestnou činnost a čekal na termín nástupu.

V pauze mezi pobyty ve věznici se podle policistů kromě pěstování marihuany věnoval i prodeji pervitinu, a tím si zřejmě vyslouží i přísnější trest. „Je obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami,“ doplnila Pižlová. Za prodej narkotik si pobyt ve vězení ještě může prodloužit, a to až o deset let.

Tagy: