Návrat legendárních Oasis? Racionální rozhodnutí motivované penězi, míní hudební producent

Bratři Gallagherovi z Oasis na plakátu comebackového turné

Oasis se po letech vrací na scénu

Návrat kapely Oasis je racionální rozhodnutí motivované penězi, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS hudební producent Jan Trávníček. Návrat ale podle něj nebude dlouhý, a proto by lidé, kteří chtějí kapelu vidět naživo, neměli váhat. Podle něj totiž není pochyb o tom, že jsou bratři Liam a Noel Gallagherovi nadále rozhádaní.

Britská rocková kapela Oasis v úterý na sociální síti X oznámila, že vyrazí na první společné turné po 15 letech. Hudební producent Jan Trávníček vidí za návratem Oasis racionální rozhodnutí spojené s honoráři. „Pravý důvod budou znát jen oni dva. Dle mého názoru jde ale o racionální rozhodnutí motivované penězi,“ řekl Trávníček ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach i pocit viny. Taylor Swiftová poprvé promluvila o zrušených koncertech ve Vídni

Podle něj není náhoda, že oznámení o návratu se téměř přesně kryje s 15. výročím rozpadu. „V pátek zároveň vychází drahá edice jejich klíčového alba k 30. výročí. Taková kulatá čísla se vždycky hezky prodávají a zpráva o comebacku jim vydělá spoustu peněz nejen na vstupenkách, ale pomůže i prodeji desky,“ sdělil hudební producent.

Zároveň prý nepochybuje o tom, že se bratři Liam a Noel Gallagherovi nadále hádají. „Na to jsou rozepře příliš hluboké. Finanční injekce jim ale určitě přijde vhod,“ řekl Trávníček. Těm, kdo by kapelu chtěli vidět, radí neváhat. „Nedělal bych si iluze, že comeback bude trvat dalších pět nebo deset let. Kdo je někdy chtěl vidět naživo na jednom pódiu, měl by jednat ihned,“ popsal.

Připomínali fotbalové výtržníky

Mezi oběma bratry podle něj hrála roli rivalita. „Zatímco Liam měl image zpívajícího grázla, Noel byl spíš za přemýšlivého kytaristu, který napsal většinu největších hitů. Sprostí ale byli oba dva a to lidi jak provokovalo, tak zároveň vábilo. Oni byli typičtí britští mladíci, které vídáte v Praze v nočních hodinách. Připomínali fotbalové hooligans na zápase Premier League – ostatně jimi tak trochu byli, protože oba od dětství fandí Manchesteru City,“ uvedl Trávníček. Připomněl, že první výrazný konflikt proběhl při americkém turné. „Liam v Los Angeles urážel tamní publikum a nakonec praštil Noela tamburínou,“ řekl.

Klíčový byl podle něj rok 2009. „Na festivalu ve Francii se bratři pohádali. Liam rozmlátil Noelovu kytaru, ten se údajně zamkl v autě a ohlásil odchod od skupiny. Od té doby se stále spekuluje o jejich comebacku. Pikantností je, že v roce 2021 dostali Oasis nabídku na 100 milionů dolarů, když se vrátí na scénu. Noel k tomu tehdy řekl: ‚Všechno stojí na mládí a kamarádství. Jakmile tohle jednou zmizí, už toho gina zpátky do lahve nevrátíte. Dnes by to bylo jen pro mizerných sto milionů.‘ Liam na to tehdy zareagoval prohlášením, že o comeback stojí a udělal by to i zadarmo,“ líčil Trávníček.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nohavica jezdí po koncertech tak, aby se na něj lidé těšili. Jak to má s hraním v Ostravě?

Tagy:
peníze hudba Twitter CNN Prima NEWS hudební skupina producent turné Noel Gallagher Oasis Jan Trávníček umění a zábava umění, kultura, zábava a média