Podnikatel otevřel restauraci navzdory opatřením. Skončil v poutech a policejní cele

Radek Žďárecký

Utajená sobotní oslava sportovců a politiků v Teplicích má další pokračování. Ve stejný večer totiž navzdory vládním opatřením otevřel svou restauraci v Ústí nad Labem také podnikatel Radek Žďárecký. Oproti teplickému hotelu však do jeho podniku přijely desítky policistů a majitel odcházel v poutech.

Policejní majáky ozářily o víkendu Ústí nad Labem. V restauraci Radka Žďáreckého totiž popíjelo několik lidí. „Byl jsem vyzván, abych hosty doslova a do písmene vyhodil, což jsem odmítl,“ řekl majitel restaurace.

Stejný večer přijela do teplického hotelu vlivného podnikatele Petra Bendy politická i sportovní smetánka. Nechyběl Jiří Paroubek, Jiří Šlégr ani šéf krajské liberecké policie Vladislav Husák. Auta i taxíky parkovaly přímo na náměstí před hotelem. A zatímco tady se hodovalo, majitel restaurace v Ústí dostal pouta. „Svlékl jsem se do trenek a čekala mě osobní prohlídka. Nastavil jsem ruce, dostal deku, prostěradlo, kelímek a ručník a šel normálně za mříže,“ popsal Žďárecký.

Majitel ústecké restaurace se už dohodl s právníkem a proti postupu policie podá stížnost. „Chceme, aby tato věc byla prověřena a řádně prošetřena,“ uvedl právník Radek Suchý.

Krajskému ředitelství policie v Ústí nad Labem zaslala redakce CNN Prima NEWS 12 otázek. Ptala se například, proč bylo na místě tolik policistů, čeho se majitel restaurace dopustil a proč skončil v poutech. Vysvětlení se ale nedočkala. „Opět vám, pane redaktore, opakuji, že k postupu policie a k tomuto zásahu se nebudeme vyjadřovat,“ řekla mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová.

V hotelu slavili už v pátek, policie si ničeho nevšimla

Podle ústavního právníka Jana Kudrny ale policista takové pravomoci skutečně může využít. „Může zajistit osobu v případě, že se dopustila jednání, které má znaky přestupku,“ řekl.

Oproti tomu celovečerní oslavy v hotelu v centru Teplic si policie ani strážníci zřejmě nevšimli. „Žádné oznámení jsme nepřijali, takže jsme se touto věcí nezaobírali,“ uvedl ředitel Městské policie Teplice Michal Chrdle.

Podle informací webu iDnes slavil Benda své narozeniny v hotelu už v pátek. Společnost mu dělal například šéf fotbalového klubu Teplice Petr Hynek nebo člen teplického zastupitelstva Michal Kasal. Ani v tomto případě si policie oslavy nevšimla.

Tagy: