Nebezpečný cizinec pobodal člověka, na jiné lidi házel kameny. Policie ho zatkla v Chomutově

Nebezpečný recidivista se skrýval v Chomutově.

Policisté zatkli v Chomutově nebezpečného cizince

Mezinárodně hledaného cizince dopadli strážníci a policisté v Chomutově. Na nebezpečného recidivistu vydali v Nizozemsku evropský zatýkací rozkaz. Krajský soud v Ústí nad Labem ho tento týden poslal do vazby.

Třiatřicetiletého muže objevili podle informací CNN Prima News strážníci v Chomutově, jak se potuluje po cyklostezce. Následně ho převezli na nejbližší policejní oddělení. „Mohu potvrdit, že chomutovští policisté z oddělení hlídkové služby předvedli ke krajskému soudu osobu, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz,“ informovala krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

ČTĚTE TAKÉ: Je skvělé být zpátky, libuje si Clinton. V exkluzivním rozhovoru zavzpomínal na Havla

Jak psala nizozemská média, 33letý cizinec v únoru utekl z psychiatrické kliniky v Groningenu. Za sebou má bohatou trestní minulost. Napadnout a vyhrožovat zabitím měl svému lékaři i sociálnímu pracovníkovi. Nějakou dobu měl strávit i ve vazbě v Německu.

„Ochranné léčení mu bylo uloženo v souvislosti s trestnou činností násilného charakteru spáchanou na území Spolkové republiky Německo, kdy měl házením kamenů a útokem nožem ohrožovat několik osob,“ informoval státní zástupce Dan Anděl.

Podle informací CNN Prima NEWS uprchlý recidivista zdemoloval také zařízení kanceláře německých železnic a následně měl bodnout nožem do hlavy dalšího člověka. Státní zástupce pro něj navrhoval vazbu, o které rozhodoval Krajský soud v Ústí nad Labem. „Návrhu na vzetí do předběžné vazby bylo vyhověno,“ potvrdila mluvčí soudu Veronika Suchoňová.

Z vazební věznice by měl cizinec zanedlouho putovat zpět do Nizozemska.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostuda vysoce postaveného policisty. V Sokolově kradl v supermarketu, přistihla ho ochranka

Tagy: