Je skvělé být zpátky, libuje si Clinton. V exkluzivním rozhovoru zavzpomínal na Havla

Bill Clinton dal CNN Prima NEWS exkluzivní rozhovor

Bill Clinton dal exkluzivní rozhovor CNN Prima NEWS

Bývalý americký prezident Bill Clinton zavítal potřetí do České republiky, tentokrát v rámci konference Naše bezpečnost není samozřejmost. Do Prahy přiletěl o den dříve a navštívil svůj oblíbený podnik na Národní třídě – Reduta Jazz Club. „Je skvělé být zpátky. Výlety do Česka patří mezi mé nejpamátnější,“ řekl Clinton exkluzivně v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

„Jsem v České republice potřetí a zatím vše probíhá skvěle. Hudba byla, jako vždy, skvělá,“ řekl bývalý americký prezident Bill Clinton. V neděli večer navštívil populární bar na Národní třídě – Reduta Jazz Club. Doprovodil ho například prezident Petr Pavel nebo ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti).

ČTĚTE TAKÉ: Bill Clinton je v Praze. Exprezident USA vystoupí na konferenci o NATO, kde promluví i Pavel

V krátkém rozhovoru pro CNN Prima NEWS vzpomínal Clinton také na svého kamaráda Václava Havla. „Václav Havel mi chybí mi, byli jsme dobrými přáteli,“ přiznal a dodal, že byl rád za setkání s jeho ženou Dagmar Havlovou a její dcerou z prvního manželství.

Clinton také vzpomněl na 25. výročí vstupu České republiky do NATO. „Byli jste první země, kterou jsme odhlasovali, bylo to správné rozhodnutí. Lidé v této části světa si pamatují, co se stane, když se nepostavíme za svobodu a demokracii,“ prohlásil pro CNN Prima NEWS Clinton.

Clinton si v Redutě připomněl svou druhou návštěvu Česka, která se odehrála v lednu roku 1994. Tehdy si mimo jiné v doprovodu svého hostitele a tehdejšího prezidenta Václava Havla prohlédl Karlův most. Večer pak strávili v jazzovému klubu Reduta při neformálním setkání českých hudebníků a Clinton si tam zahrál i na zbrusu nový saxofon, který mu Havel věnoval.

Také tentokrát se podle fotek ze sociálních sítí Clinton prošel po Karlově mostě. Do Reduty přišel kolem 17:30 a zdržel se tam asi hodinu a půl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak dopadly v USA primárky před podzimní volbou hlavy federace?

Tagy: