Nechat si zabalit dárek se prodraží. Novým trendem je balicí papír bez potisku

Jak balit dárky

Přes 300 korun za zabalení dárku. To je cena, kterou zákazníci obchodních center platí, pokud chtějí, aby jejich vánoční překvapení mělo pod stromečkem tu nejdokonalejší podobu. Oblíbeným trendem je balení do obyčejného papíru bez potisku. Nejenže jím ušetříte, ale také jej pak můžete třeba pomalovat nebo doplnit čímkoliv, co vám přijde pod ruku.

Balení dárků – pro někoho vánoční kratochvíle, pro jiné přímo noční můra, která je strašákem do poslední chvíle. Ti v obchodních centrech využívají i balicí služby, které umí dárek přímo vyšperkovat. I když se to někdy trochu prodraží.

„Když někdo koupí knížku za 49 nebo 70 korun, donese ji sem a chce ji zabalit, no tak ten dárek vyjde na 180 nebo 150 korun,“ říká paní Dana z balicí služby v OC Eden. Dárky v krabici jsou klasika zabalená třeba do dvou minut. Horší je to se balením takzvaných „měkoušů“ nebo dárkových košů.

Například zabalení knihy vyjde na 80 korun bez mašle, s mašlí na 130. Zabalení parfému nebo třeba prstýnku kolem 180 korun a zabalení větší krabice nebo dárkové balení zhruba na 350 korun. „Jednou pán přinesl kabelku za 100 tisíc. Chtěl velkou mašli, krabici, všechno. Stálo to tisíc korun,“ popisuje paní Dana.

Vylepšit si dárek ale zvládnete i sami. Klásek pšenice, pírko, sušené ovoce, šišky, oříšky, skořice, nebo třeba tkaničky od bot. Dárek můžete vylepšit čímkoliv. Nejdůležitější ale samozřejmě je do čeho ho zabalit.

Novým trendem je obyčejný balicí papír bez potisku, který vás vyjde cenově třeba na polovinu. „Řekla bych, že se vracíme k našim babičkám. Zabalíte je do obyčejného papíru, ale pak uděláte vázačku, nalepíte nějaké takové ozdoby a je to rozhodně za menší cenu, než když si to kupujete,“ říká designérka Emma Dikyová.

Pokud vám stačí vlastnoruční, jednoduchý, ale levný základ, budete k němu potřebovat papír, nůžky, lepicí pásku, fixu, koledy a možná i něco sladkého na nervy. Základem je rozstříhaná lepicí páska úplně všude a důležité je si správně vyměřit papír. Pak už jenom slepte, co se dá. Ať už se s balením dárků budete lopotit jakkoliv, nezapomeňte, že nakonec dopadnou vždycky stejně.

Tagy: