Olympijské oblečení se povedlo. Jednu chybu ale přece jen má, říká módní návrhář

Kolekce oblečení na olympiádu v Pekingu

Kolekce oblečení na olympiádu

Olympijská kolekce oblečení pro české sportovce splňuje vše, co má. Je hezké a zároveň funkční, tvrdí módní návrhář Lukáš Macháček. Něco by jí však přece jen vytknul. „Designových prvků je na oblečení hodně, mám raději jednoduchost,“ uvedl Macháček ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Musím smeknout před designéry. Splňuje více méně všechno, co by zimní kolekce měla mít,“ řekl Macháček s tím, že nechybí funkčnost ani design. „Na mě je tam hodně prvků, mám radši jednoduchost. Pokud ale chceme být nepřehlédnutelní, ten účel to splňuje,“ doplnil.

Design oblečení pro hry v Pekingu připravila společnost Alpine Pro. Ta oblékla na olympiádu také české sportovce. Jejich set se skládá ze 33 kusů oblečení a tří druhů bot. Lidé si mohou z této kolekce zakoupit v obchodech 25 produktů.

Motiv pro oblečení vychází z prvků české vlajky. Velkou část tvoří pletené čepice tzv. raškovky, které vzdávají hold českému olympijskému vítězi ve skocích na lyžích Jiřímu Raškovi. Dále jsou k dispozici bavlněná trika s motivem Made in Czech Republic a ikonami zimních sportů. Fanoušci si mohou koupit i pletené svetry, funkční trika, batohy, rukavice, šály nebo ponožky. Bundy či svetry jsou dostupné v dámské, pánské i dětské velikosti.

Největší pozornost podle Macháčka přiláká právě čepice Raškovka. „Získala oblíbenost už z předešlých zimních olympijských her. Je to typická věc pro Čechy,“ ohodnotil Macháček.

Alpine Pro připravuje oděvy pro Český olympijský tým od roku 2009. Olympiáda v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února. Český tým složený z více než stovky sportovců bude mít zastoupení ve všech 15 sportech. Z důvodu pandemie se hry budou konat bez účasti zahraničních fanoušků.

Tagy:
Peking Olympijské hry design oblečení kolekce CNN Prima NEWS olympiáda Česko módní návrhář sportovci Jiří Raška Zimní olympijské hry v Pekingu 2022 oděv Alpine Pro Lukáš Macháček ALPINE PRO, a.s.