Další vývoj v sektě „Boha šaška“: Otec děvčátka, jemuž zemřela při porodu matka, prosí o peníze

Dům v Plasích, kde došlo k dramatickému domácímu porodu.

Otec ze sekty chtěl peníze

Otec děvčátka, které přišlo na svět během dramatického domácího porodu v Plasích na Plzeňsku, žádá sympatizanty o finanční prostředky. Po tragické smrti dívčiny matky a zároveň své družky je podle svých slov zcela bez prostředků. Muž se podle svých slov obává, že o dcerku přijde. Otec je stejně jako zesnulá žena členem náboženské sekty Ohnivý drak.

„Nemám žádné peníze a když budu pro OSPOD neschopen finančně zajistit veškerou péči pro dcerku, půjde do pěstounské péče,“ uvedl muž v prosebné zprávě určené sympatizantům náboženské sekty.

ČTĚTE DÁLE: Expert: Vůdce sekty v Plasích se vysmíval policistům, že jim zemřou děti. Jak získává věrné?

Na žádost reportérů CNN Prima NEWS o bližší informace reagoval muž podrážděně. „Já se k tomu nebudu vyjadřovat, protože reportáže ze strany Primy byly dost zaujaté. Nehodlám k tomu podávat jakékoliv další informace,“ uvedl otec po telefonu.

Finanční a zdravotní potíže členů sekty Ohnivý drak nejsou při bližším pohledu na fungování společenství překvapením. Ve vnitřních pravidlech skupiny podle zjištění CNN Prima NEWS mimo jiné stojí, že členové nemohou navštěvovat lékaře a chodit do práce.

Absence zdravotní péče se stala osudnou i zesnulé rodičce. 42letá žena zůstala dlouhých 12 hodin propojena s miminkem pupeční šňůrou, a to až do chvíle, než upadla do kómatu. Žena následně zemřela kvůli prodělané mozkové mrtvici. „Já jsem ji potom oživoval, nejevila známky toho, že by byla při vědomí tak, aby dýchala sama od sebe,“ přiblížil duchovní vůdce sekty Lukáš Stančík alias Bůh Šašek.

Stančík je aktivní na sociálních sítích. Na jednom z nedávných videí zveřejněných na YouTube si po tragédii přizval otce novorozené holčičky. Ten připustil možná pochybení, k nimž při domácím porodu došlo. „V některých okamžicích toho porodu jsme mohli udělat některé kroky jinak, ale nechali jsme se ovlivnit pochybností,“ řekl.

Případ v současné chvíli řeší kriminalisté pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle posledních informací zatím nikoho neobvinili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzné detaily domácího porodu na Plzeňsku: Matku v nemocnici hlídali policisté, hrozil útok

Tagy: