Co víme o matce z tajemné sekty? Rodící ženu měl postihnout démon, dříve dělala v porodnici

Žena, která prodělala porod v sídle sekty v Plasích, prodělala mozkovou smrt.

Nové detaily domácího porodu v sektě na Plzeňsku

V případu domácího porodu v české sektě se objevily další nové informace. Matka, kterou záchranáři museli resuscitovat, v minulosti pracovala v porodnici. Podle členů náboženské skupiny takzvaně propadla do strachu, v kterém ji pohltil temný duch báby šedivé. To je podle vůdce sekty démon, který posedá ženy.

Domácí porod řízený členy sekty Ohnivý drak se proměnil v boj o život. Kritické minuty pro CNN Prima NEWS popsala jedna z členek, kterou komunita považuje za dulu (speciálně vyškolená žena, která poskytuje především psychickou a fyzickou oporu ženě během těhotenství, porodu i v poporodním období, Pozn. red.) „Prostě podlehla strachu. A strach, který v sobě měla, ji prostě opojil,“ popsala dula.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadný porod v Plasích: V sektě zkolabovala matka, zasáhl „Bůh šašek“, vyvstala řada otázek

Žena byla totiž s dítětem spojená pupeční šňůrou dlouhé hodiny. Do Plas na Plzeňsku záchranáři dorazili, až když matka upadla do kómatu.

Ještě, když byla žena dva měsíce před porodem, redakci CNN Prima NEWS popsala, že je přesvědčená o tom, že je o ní v komunitě Ohnivý drak dobře postaráno. Za otěhotněním mělo stát učení Boha šaška. „Učím se prožívat těhotenství z citu, i jsem před tím dělala v porodnici. Vím o miminku, vím, jak na tom je. Vím, že je o mě a o miminko postaráno. Sedmnáct let jsem nemohla otěhotnět, a pak to přišlo jako zázrak,“ uvedla.

Vůdce sekty Lukáš Stančík alias Bůh šašek ale tvrdí, že ženu při porodu posedl temný duch. Přesvědčená je o tom i žena, která u porodu asistovala. „Bába šedivá, tady o tom mluvíme. Mně došlo, co to je, že to spustí ten strach,“ řekla žena.

Stančík tvrdí, že bába šedivá je zlá energie, duch, který posedne ženy. Ty se pak chovají ošklivě k mužům. Jedinou možností, jak se ducha zbavit, je podle něj fyzické násilí. Na jednom videu přiznal, jak mlátil svou partnerku. „Po čtyřech letech už by to měla Gabriela vědět. Ale neví. A tak si s ní zase ta šedivá bába prostě včera vytřela p*del a já potom jsem si vytřel p*del s tou šedivou bábou a zmydlil jsem Gabrielu tak, jako nikdy. Zmlátil jsem ji, ano,“ řekl ve videu.

Členky sekty si ale násilné praktiky pochvalují. „Vlastně ta facka byla přínosná k tomu, že já ze svého útoku a zamotanosti jsem se mohla posunout dále do citu,“ řekla Gabriela. Matka by podle členů sekty Ohnivý drak měla být stále v umělém spánku. Miminko, které přivedla na svět, by ale mělo být v pořádku.

V Česku existuje sto až dvě stě náboženských hnutí. „Přibližně u dvou třetin z nich dochází k psychické manipulaci, troufám si říct i k vymývání mozků, v případě jedné třetiny z celkového počtu registrujeme i přítomnost fyzického násilí a nejrůznějších trestů,“ vyjmenoval Jahl pro CNN Prima NEWS.

I přes fakt, že sekta Ohnivý drak většinu natočeného materiálu posílá na internet, o tom, co se za zdmi jejich sídla opravdu dělo, existuje hodně spekulací a neustále vyplouvají na povrch nové a nové informace .

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Expert: Vůdce sekty v Plasích se vysmíval policistům, že jim zemřou děti. Jak získává věrné?

Tagy: