Němci na koupalištích nehlídají děti a koukají do mobilů. Jak jsou na tom čeští rodiče?

Plavčíci se shodují na tom, že pravomoc vykázat nepozorné rodiče by nebyla na škodu minimálně z preventivních důvodů.

Rodiče na koupalištích nehlídají děti a koukají do mobilů

Místo aby hlídali své děti, hledí soustředěně do mobilu. Na koupalištích v Německu se tak rodiče chovají stále častěji. Podle plavčíků se pak jejich potomci snadno dostávají do nebezpečí. Někde už kvůli tomu dokonce vykazují takové návštěvníky z areálu. Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala, jak jsou na tom české bazény.

Mobily jsou podle německých plavčíků největším problémem současné doby. Mnozí rodiče jim prý dávají přednost před svými dětmi a dochází tak mnohdy i k fatálním zraněním. Zaměstnanci koupaliště je proto nejprve napomenou a pak bez milosti vykážou od bazénů pryč, píše deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Vzorky kosmetiky zdarma? Z obchodu si můžete odnést nebezpečnou infekci, varuje lékař

Plavčíci na Moravě své německé kolegy chápou. Konkrétně v Litovli však podobné problémy řeší jen minimálně. „Nejsme chůvy. Dohlížíme na bezpečnost areálu u koupaliště, maminky si svoje děti bedlivě hlídají,“ podotkl plavčík tamního biotopu Jaromír Svozil pro CNN Prima NEWS.

Podle jiného plavčíka z Litovle, Radka Čikla, zaměstnanci sledují, zda si rodiče děti hlídají. „Ale že bychom jim říkali, ať se nedívají na telefon, to neděláme,“ namítl.

Podobně jako v Litovli situaci vnímají v Mohelnici na Šumpersku. „Rodiče si to většinou hlídají, ale určitě se najdou i tací, kteří sednou na lavičky a jsou na telefonech,“ sdělil CNN Prima NEWS plavčík tamního koupaliště Martin Němec. Ačkoliv prý v Mohelnici nemají bazény hluboké, stát se může cokoliv.

Plavčíci se však shodují, že pravomoc vykázat nepozorné rodiče by nebyla na škodu minimálně z preventivních důvodů.

Proti by podle všeho nebyli ani návštěvníci koupališť. „Když si pořídili děti, tak se o ně musí starat,“ prohlásila paní Lenka, která navštívila biotop v Litovli. „Mají se věnovat dětem a ne telefonům,“ souhlasila návštěvnice koupaliště v Mohelnici.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sporné metody Plaváčka? Dítě hlasitě pláče, ukazuje video. Ať zakročí úřady, žádá expert

Tagy: