Nepředstavitelná tragédie. Ukrajinský otec přežil ruský úder, musel pohřbít celou rodinu

Mimořádně tragický osud prožívá Ukrajinec Jaroslav Bazilevič. V pátek totiž musel pohřbít celou svou rodinu – manželku a tři dcery – které zemřely při ruském raketovém útoku na západoukrajinský Lvov. Ukrajinský tatínek byl jediným přeživším, když ruská střela zasáhla místo, kde byl se svými nejbližšími.

Bazilevič prožívá období, které nechce zažít žádný otec. V pátek se v kostele svatého Petra a Pavla ve Lvově naposledy rozloučil se svou manželkou Jevhenijí a dcerami Jarynou, Darjou a Emilií.

PODÍVEJTE SE: CNN: Rusové chladnokrevně zavraždili vzdávající se Ukrajince. Incident zachytily kamery

Staly se obětmi ruské balistické střely, která dopadla na Lvov. Město je pravidelně pod ruskou palbou navzdory tomu, že se nachází daleko od frontové linie, kde se střetávají ruské a ukrajinské síly. Nynější útok je dalším důkazem, že ani západoukrajinská města nejsou Rusy ušetřena.

Nejmladší Emilii bylo teprve sedm let. Darja a Jaryna již byly plnoleté (18, respektive 21 let), nejstarší z dcer působila jako programová manažerka starající se o přípravu města Lvov, které se má stát „Evropským hlavním městem mladých“ pro příští rok. Jaroslavově manželce bylo 43 let. Všechny z nich byly zároveň skautkami.

Ruský raketový útok na Lvov si vyžádal celkem sedm lidských životů a dalších 66 lidí utrpělo zranění. Mezi nimi i deset dětí.

Zásah utrpěly tři školy a kreativní středisko, informuje lokální portál 112.ua. Stejně tak úder utrpělo místní centrum sportovní medicíny a rehabilitace. V budově bylo následkem ruské střely zničeno na 70 oken a v šesti místnostech se propadla podlaha.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry masivní exploze. Ukrajinci pomocí tanku zničili ruský obrněnec pod železničním mostem

Tagy:
válka raketa rodina Ukrajina Rusko ozbrojený konflikt Lvov ruská invaze na Ukrajinu konflikt, válka a mír