Záběry masivní exploze. Ukrajinci pomocí tanku zničili ruský obrněnec pod železničním mostem

Záběry z bitvy u Pokrovsku

Záběry z bitvy u Pokrovsku

Ukrajinská brigáda Kara-Dag provedla další údery na ruskou těžkou techniku u doněckého Pokrovsku. Pomocí tanku a raketometu Stugna-P zničila několik nepřátelských obrněnců. Jeden z nich explodoval pod tamním železničním mostem. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit. Situace u Pokrovsku zůstává nadále velmi složitá.

„Ukrajinští vojáci v pokrovském směru zničili ruský obrněný transportér. K likvidaci využili tank. Okupanti měli raději zůstat doma,“ uvedl kyjevský resort obrany na sociální síti X. O úder se postarala ukrajinská 15. brigáda operačního určení, známá pod označením Kara-Dag.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dělostřelecká matematika. KLDR dodala Rusku čtyřikrát více munice, než Západ vyrobí za rok

Více k operacím u Pokrovsku dodala Jižní operačně-územní jednotka Národní gardy Ukrajiny na svém Facebooku: „Členové ​​15. brigády operačního určení Kara-Dag likvidují nepřátele ve směru na Pokrovsk. Výstřelem z tanku zničili ruský obrněný transportér při obojživelném výsadku, později byl zničen další ruský obrněnec. Nepřátelská živá síla i těžká technika míří do pekel.“

Na záběrech je kromě jiného vidět masivní exploze ruského transportéru, jehož posádka se zrovna nacházela pod železničním mostem. Někteří okupanti krátce po výbuchu utekli pryč, pro další měl ukrajinský zásah fatální následky. V závěru videa pak úřadoval ukrajinský raketový komplet Stugna-P.

Kara-Dag v současnosti funguje jako útočná brigáda, k dispozici má i několik tanků, upozornil časopis Forbes. Nyní je Kara-Dag součástí nejčerstvějších posil, které mají odvrátit fatální hrozbu ukrajinských vojsk u strategicky významného Pokrovsku.

Na východní straně od Pokrovsku se nyní nachází epicentrum těch vůbec nejkrvavějších bojů na Donbase. Město, v němž ještě před válkou žilo asi 80 tisíc lidí, čelí pravidelným ruským útokům.

Ukrajinská strana připouští, že situace v pokrovském směru není jednoduchá. Obránci se v tomto úseku nicméně nevzdávají a působí agresorovi dennodenně značné ztráty, což vyplývá mimo jiné ze statistik, které Kyjev pravidelně zveřejňuje. I když tato čísla podle západních analytiků víceméně odpovídají realitě, rozsah skutečných ztrát na obou stranách je složité nezávisle ověřit.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry masivní exploze. Ukrajinci rozmlátili „neporazitelný“ ruský tank za miliony dolarů

Tagy:
válka tank most tanky železnice Ukrajina exploze Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast Stugna-P Pokrovsk Ukrajinská brigáda Kara-Dag