Nerudová o „zlu“ Babišovi: Není zárukou moderní země, má jasno. Promluvila i o své budoucnosti

Na tiskové konferenci při sčítání hlasů po prvním kole prezidentských voleb Danuše Nerudová zdůraznila, že z veřejného života nezmizí. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS tuto informaci potvrdila a nastínila, co bude nyní následovat. Zároveň vysvětlila, proč Andreje Babiše (ANO) nazývá zlem.

Od vypadnutí z boje o Hrad se diskutuje o tom, na jakou funkci by se Nerudová mohla hodit. Přichází nápady, kdy by se mohla stát ministryní, kandidovat do Senátu či dokonce založil vlastní stranu. „Vše je příliš čerstvé. Napínám síly k tomu, abychom pomohli Petru Pavlovi, poté si budu chtít odpočinout. Tyto úvahu tak nyní odsouvám stranou,“ uvedla Nerudová.

Dále konstatovala, že kampaň byla náročná a dlouhá. „Poté povedu úvahy, jak s důvěrou voličů naložím. Mám zkušenosti z covidu, kdy jsme založili občanské hnutí Koronerv, byli jsme aktivní ve veřejném prostoru. Nic nevylučuji, možnosti jsou otevřené,“ podotkla.

Nerudová: Babiš pomáhá jen sobě

Ve vysílání také vysvětlila, proč Andreje Babiše nazývá zlem. „Již osm let v roli premiéra ukazoval, že se jeho rozhodnutí řídila tím, co je dobré pro jeho byznys a firmy, lidé byli na druhém místě. Zadlužil naši zemi tak, že mladá generace bude muset splácet dluhy. Zasloužíme si, abychom dalších pět let nepřešlapovali na místě a snažili se mít moderní společnost a stát. Babiš v tomto není zárukou,“ zdůraznila Nerudová.

Pokračovala s tím, že dlouho kandidatura expremiéra vypadala jako únik před soudním líčením. „Nakonec se ukázalo, že máme demokracii a nezávislé instituce, skutečně to nebyla politická kauza,“ zmínila. Dodala, že Babišovi nezáleží na lidech, kteří těžce pracovali. „Chce pomáhat jenom sám sobě,“ doplnila.

Okomentovala také Babišovu kampaň, zejména jeho billboardy namířené proti Petru Pavlovi, kterého již po výsledku prvního kola voleb veřejně podpořila a nyní s ním bude aktivně spolupracovat. „Babiš zvolil strategii Miloše Zemana z posledních voleb, snaží se odradit voliče  aby nepřišli k volbám. To by mu nahrávalo, že lidé budou negací znechuceni,“ uvedla.

Doplnila, že z toho důvodu se s Pavlem domluvili, že bude nositelem témat, která pro mladé prosazovala. „Bude to pozitivní prvek a budu voličům vysvětlovat, že tato témata v kampani pořád jsou a že mají důvod k volbám přijít,“ uzavřela.

Tagy: