Netradiční štědrovečerní večeře od Ondřeje Juráše: Kapří roláda s cizrnovým pyré

Ondřej Juráš

Člen Národního juniorského kuchařského týmu

Srdce Ondřeje Juráše bije pro kuchařinu. Je členem Národního juniorského kuchařského týmu a kromě vaření zvládá také perfektně cukrařinu nebo carving. Byl mezi prvními, kteří si prošli soutěží Young Chef od Kulinářského umění. S moderátorkou CNN Prima NEWS Evou Perkausovou pak uvařil v prostředí Národního zemědělského muzea štědrovečerní specialitu – kapří roládu s cizrnovým pyré a houbovým přelivem.

V prostředí Národního zemědělského muzea v tamním Gastro centru připravil Ondřej Juráš štědrovečerního kapra v netradiční podobě. „Využijeme celého kapra, kde si zprvu seřízneme celé maso, pak ho zabalíme, uvaříme a upečeme. K tomu připravíme plněné ravioli, které nám poslouží jako příloha,“ popsal kuchař Juráš.

Během přípravy mu pomáhala moderátorka Eva Perkausová. „Nevím, jestli si na přípravu kapra troufnu. Ravioli bych mohla zvládnout, s těmi ráda pracuji v jakékoliv formě,“ okomentovala jídlo Perkausová.

Aby si nemusela špinit ruce, krájení ryby a balení rolády si vzal na starosti zkušený Ondřej Juráš. Naopak ravioli připravovala Perkausová. „Už je to na mě trochu náročné, určitě bych se vše musela zprvu naučit. Ale jídlo vypadá tak nádherně, lahodně a chutně, že si kapří roládu s cizrnovým pyré určitě na štědrovečerní večeři opravdu zkusím připravit,“ pochválila moderátorka.

Její práci pak Juráš ohodnotil „krásnou dvojkou“.

Tagy: