Střelba na benzince u Pardubic: Policie dopadla podezřelého, předcházely tomu velké manévry

Policie ČR

Střelba na Pardubicku

Policie zadržela podezřelého muže, který se v pondělí u obce Dolní Roveň na Pardubicku u dálnice D35 zúčastnil potyčky, při níž byl postřelen člověk. Ke konfliktu mělo dojít asi půl kilometru od čerpací stanice u dálnice D35 nedaleko Dolní Rovně, kousek od Pardubic. Pachatel poté z místa uprchl, načež policie rozjela pátrací akci. Na místě se vyskytovaly ozbrojené hlídky a pravděpodobně i zásahová jednotka.

Střelba se měla odehrát asi půl kilometru od čerpací stanice, kde mělo v devět hodin ze zatím neznámých důvodů dojít ke konfliktu mezi dvěma muži. Podezřelý měl podle informací CNN Prima NEWS střelit poškozeného do oblasti hlavy a obličeje.

ČTĚTE DÁLE: Záhadné úmrtí Češky v Chorvatsku. Policie zveřejnila první detaily případu

Takto zraněný muž  došel na čerpací stanici, kde jej ošetřili záchranáři, kteří tam shodou okolností právě tankovali. V tu chvíli začala rozsáhlá pátrací akce. „Konflikt se stal v poli mezi Dolní Rovní a dálnicí D35. Poškozený potom přišel na čerpací stanici, kde mu zavolali záchrannou službu a následně informovali policii,“ řekla mluvčí krajské policie Iveta Kopecká.

Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Igora Paara byly na místo vyslány dvě posádky záchranářů. „Bylo to na benzinové stanici Shell směrem na Vysoké Mýto, bližší informace zatím nemám,“ řekl Paar. Postřelený muž se narodil v roce 1990, zadržený v roce 1974.

Na místě zasahovaly desítky policistů s dlouhými palnými zbraněmi. Byl také využit policejní vrtulník. Kriminalisté nyní zjišťují podrobný průběh potyčky a její důvod a druh střelné zbraně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž z Lounska střílející z okna skončil na psychiatrii. Stopy po kulkách se našly i u sousedů

Tagy: