Co je to za člověka? bouří se lidé na Plzeňsku. Neznámý pachatel tam střílí do koček

Na Plzeňsku někdo střílí po kočkách.

Na Plzeňsku někdo střílí po kočkách, případ řeší policie

Policisté na Plzeňsku pátrají po člověku, který střílí na kočky. Živými terči se přitom opakovaně staly kočky, které patří stejnému chovateli. Naposledy veterinářka tento týden ošetřovala postřeleného kocoura.

Střelbou na bezbranná zvířata se baví zatím neznámý člověk ve Vstiši nedaleko Dobřan. Postřelil i pětiletého kocoura Maka. „Vezmu ho do náručí a zjistil jsem, že má střelné poranění na čumáku, že krvácí, tak jsem začal shánět veterináře,“ řekl chovatel pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Klepali u nás, že našli mrtvé dítě v kontejneru. Svědci v Ústí popsali detaily hrůzného nálezu

Veterinářka Ingrid Kaslová ve zprávě o zdravotním stavu zvířete potvrzuje, že kocour utrpěl střelnou ránu v oblasti nosu. „Při ošetření byla z rány vyjmuta diabola. Zvíře pak bylo celkově ošetřeno antibiotiky,“ stojí v dokumentu, který má CNN Prima NEWS k dispozici.

Nebylo to poprvé, kdy musel tentýž chovatel s postřelenou kočkou do 20 kilometrů vzdálené veterinární ordinace. „Máme deset kočiček a dohromady nám jich postřelili šest. Vždy to byl nějaký fatálnější úraz jako přeražená noha střelou nebo otevřená krvácející rána,“ uvedl chovatel.

Chovatel už incident nahlásil policii, protože se bojí, že střelec útok opět zopakuje. „Policisté zjišťují veškeré okolnosti události a případem se zabývají,“ sdělila CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Červenková.

Obavy o svá zvířata mají i další místní chovatelé. „Není to poprvé, už tu v minulosti kočky mizely,“ uvedl jeden z oslovených CNN Prima NEWS.

Kočky mají skvělou péči

Případ pobouřil i spolek Kočičí svět z nedalekých Žerovic. „Pan je zodpovědný chovatel koček, co má doma. Jsou zachráněné, vykastrované a s dobrou péčí,“ popsala předsedkyně spolku Vlastimila Suchá pro CNN Prima NEWS.

Podobný případ vyšetřovali policisté loni v Líních u Plzně, kdy se živým terčem stala dvouletá kočka. Veterinář kočku zachránil, ale přišla o oko. Rentgenový snímek navíc odhalil, že na ni někdo střílel už v minulosti. „Týrání zvířat je na denním pořádku a dovolím si říct, že graduje, je horší a horší,“ zmínila Suchá.

Majitel Maka si myslí, že když střela zasáhla kocoura do hlavy, střelec chtěl, aby byl zásah pro zvíře fatální. „Neumím si představit, co to je za člověka. Člověk bez svědomí,“ shrnul.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: S podzimem přibývá srážek se zvěří. Jak se na silnicích chovat, abychom se střetu vyhnuli?

Tagy:
kočka příroda policie zvířata životní prostředí CNN Prima NEWS Plzeňský kraj Dobřany trestná činnost veterinární lékař střelná rána trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika