Klepali u nás, že našli mrtvé dítě v kontejneru. Svědci v Ústí popsali detaily hrůzného nálezu

Policisté během neděle prohlédavali sídliště i okolí.

Svědci promluvili k případu novorozence nalezeného v kontejneru

Policisté v Ústí nad Labem se od nedělního dopoledne zabývají nálezem novorozence v kontejneru ve čtvrti Střekov. Ačkoliv zatím neuvedli, zda se dítě našlo živé, na potenciální svědky se údajně obrátili s informací, že měli miminko najít bez známek života. Lidé z okolí to sdělili CNN Prima NEWS.

Novorozence našel svědek v kontejneru přímo pod okny panelových domů na sídlišti, kde žijí stovky lidí. Je tedy velká šance, že pachatele, který miminko bezcitně vyhodil mezi odpadky, mohl někdo vidět. Na přímý dotaz CNN Prima NEWS, zda se miminko našlo živé, policisté odpovědět nechtěli.

ČTĚTE TAKÉ: Koupili dům, v mrazáku našli lidskou hlavu a ruce. Ostatky patří dítěti, zjistila policie v USA

„Krajští kriminalisté se zabývají nálezem novorozence v kontejneru v ústecké části Střekov. Vzhledem k probíhajícím úkonům nebudeme z taktických důvodů v současné době poskytovat bližší informace,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Obyvatelé sídliště však byli konkrétnější. „Ráno u nás zaklepala policie s tím, co jsme dělali v noci a jestli neznáme někoho, kdo byl těhotný. Říkali nám, že našli mrtvé dítě v kontejneru,“ uvedla jedna z oslovených žen.

Na místo však v noci vyjížděli záchranáři. „V nočních hodinách jsme zasahovali v městské části Střekov v Ústí nad Labem. Bližší informace k této události vzhledem k počínajícímu vyšetřování nemůžeme sdělit,“ sdělil CNN Prima NEWS jejich mluvčí Prokop Voleník.

Policie pročesávala okolí školy

Do akce se během neděle zapojily desítky policistů, například ze speciální pořádkové jednotky. Prohledávaly okolí a hledaly důkazy související s případem. Mohla by to být například zbraň, zakrvácené oblečení nebo igelitová taška. Zřejmě nějaký předmět, o kterém si policisté myslí, že chybí do skládačky k vyřešení případu. „Viděla jsem tady policii. Po celém sídlišti prohledávali kontejnery, hledali hlavně dole u školy,“ popsala další z obyvatelek.

Další informace o tom, co přesně se stalo na sídlišti Kamenný vrch, policisté zveřejní, jakmile to bude možné. To by mohlo znamenat, že už jsou na stopě tomu, kdo miminko odhodil.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Honička v Pardubicích skončila nárazem. Zfetovaný muž bez řidičáku putoval rovnou do vězení

Tagy:
policie společnost sídliště CNN Prima NEWS Ústí nad Labem kontejner trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti