Nic jiného než šlapání na hlavu by nepomohlo, brání se agresorka z Ústí. Napadenou zadrželi

Štábu CNN Prima NEWS se podařilo spojit s 15letou agresorkou, která v neděli v Ústí nad Labem brutálně zbila o dva roky starší dívku. Tvrdila, že si napadená surové jednání zasloužila a že ona sama neměla jinou možnost než jí šlapat na hlavu, „aby si uvědomila, co vůbec říkala“. Dívku se policistům díky pomoci diváků Krimi zpráv podařilo vypátrat a byla převezena do nemocnice na vyšetření. Ukázalo se, že od října byla na útěku.

„Prostě si to zasloužila. Jinak to s ní vyřešit nešlo. Dávala jsem jí více možností.“ Takto chladnokrevně patnáctiletá, asi 150 centimetrů vysoká útočnice Rozálie omlouvá, proč brutálně napadla o dva roky starší dívku. Mluvit před kamerou ale nechtěla. Prý byly kamarádky, pak o ní ale napadená dívka měla údajně začít šířit lži, že se živí jako prostitutka.

„Nechtěla se přiznal, takže jsem ji zmlátila. Pak se k tomu přiznala,“ tvrdila redakci Krimi zpráv. Stejně bezcitně pak naznačovala, že jinou možnost neměla. „Asi by jí nic jiného nevyhovovalo, než jí jenom šlapat na hlavu, aby si uvědomila, co vůbec říkala. Bylo to adekvátní,“ obhajovala se.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATZavršení děsivého případu týraných dětí. Pár je zneužíval, nutil jíst mýdlo a opařoval vodou

Zpětně svého činu trochu lituje. „Ale na jednu stranu, zasloužila si to,“ mínila. Po chvíli se dokonce divila, proč s ní reportérka napadení vůbec řeší. „Jako kdybych si to měla nechat líbit nebo já nevím,“ podivovala se spolu s chlapci, kteří za ní v době rozhovoru stáli.

Podle psychologa Slavomila Fischera vyjadřování dívky ukazuje, že bude mít nejspíše velký problém. „Napovídá mi to, hypoteticky, že se jedná o poruchu osobnosti. Pokud o ní skutečně jde, je šance na zlepšení minimální, to je neléčitelné,“ sdělil redakci Krimi zpráv.

Po napadené dívce naléhavě pátrali policisté. Po útoku se po ní totiž slehla zem a nebylo jasné, zda někde nebojuje o život. Díky reportáži na CNN Prima NEWS a divákům se ji ale podařilo najít. „Díky poznatkům, které jsme obdrželi po odvysílání reportáže, se policistům v nočních hodinách podařilo tuto dívku vypátrat a převézt do nemocnice na vyšetření,“ sdělila policejní policistů Veronika Hyšplerová.

Napadená utekla z ústavu

„Na oddělení emergency ústecké nemocnice byla v noci převezena dívka ročník 2005, která byla ošetřena a následně ji policie převezla do cely předběžného zadržení,“ doplnila mluvčí nemocnic Ústeckého kraje Jana Mrákotová. Napadená dívka byla totiž od října na útěku z výchovného ústavu, kam se teď pravděpodobně vrátí.

Patnáctiletou Rozálii vyšetřuje policie na svobodě. Za výtržnictví a pokus ublížení na zdraví jí hrozí až 1,5 roku za mřížemi. Redakce se dívky ptala, zda si uvědomuje, že mohla svou bývalou kamarádku zabít. „Ne, to bych neudělala, tak jsem ji nechala odejít. Kdybych chtěla, tak ji tam rovnou...,“ dodala útočnice, načež za ní mužský hlas dopověděl: „Pohřbí.“

Policie nyní pátrá po všech svědcích, kteří útok viděli.

Tagy:
nemocnice policie Ústecký kraj Ústí nad Labem napadení Jana Mrákotová Policie České republiky Krásné Březno