Nový šéf Pirátů? Měli dvě velká jména, říká Kolář. Zbytek označil za čaroděje druhé kategorie

Petr Kolář

Komentátoři Kolář a Mlejnek o odchodu Pirátů z vlády

Prvoligoví politici mezi Piráty jsou jen dva, současný šéf strany Ivan Bartoš a předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek, ostatní jsou čarodějové druhé až třetí kategorie. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl komentátor MF Dnes Petr Kolář. Reagoval na otázku, kdo by se mohl stát novým předsedou České pirátské strany.

„Podle mě je úplně fuk, koho si Piráti zvolí za svého příštího předsedu. Prvoligoví politici mezi nimi jsou jen dva, Bartoš a šéf poslanců Michálek, ti ostatní jsou čarodějové druhé až třetí kategorie,“ popsal pro CNN Prima NEWS Kolář. Dodal, že někteří nemají ani na tu třetí kategorii.

ČTĚTE TAKÉ: Co zlomilo v digitalizaci Bartošovi vaz? Neotevírají se soubory PDF nebo chybí tlačítko zpět

Okomentoval také případné zvolení poslankyně Kláry Kocmanové jako nové předsedkyně. „Nechci se nikoho dotknout, ale vezměte si, že budete mít předsedkyni Kocmanovou, to bude fakt super, to se všichni posadí na zadek. Voliči si utrhnou nohy, aby běželi k volebním urnám,“ rýpnul si Kolář.

Zmínil ale také dosavadního plzeňského hejtmana Rudolfa Špotáka. „Sice byl poslední čtyři roky hejtmanem, ale v podstatě ho za hranicemi Plzně nikdo nezná a nejsem si zcela jistý, že ho znají i všichni v Plzni,“ zapochyboval komentátor.

Konec ve vládě

Jinou volbu, než odejít z vlády, podle Koláře Piráti po odvolání Bartoše neměli. „Je to jednoduchá matematika, když končí předseda jedné z koaličních stran. Pokud to není úplná banda bláznů, což tedy u Pirátů není úplně jasné, ale až takoví blázni, aby zůstali ve vládě, nejsou,“ popsal.

Piráti budou o odchodu z vlády hlasovat přes web do pondělních 20:00.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ubrečená tiskovka a princezna Koloběžka, nešetřil Piráty Králíček. Mluvil o ostudě v cizině

Tagy: