Šokující zpověď bratra princezny Diany: Od 11 let mě zneužívali. Zmínil i krutého sadistu

Nedělní vydání britského deníku Daily Mail připravilo svým čtenářům šokující zpověď Earla Spencera, bratra princezny Diany. Redakce totiž zveřejnila úryvek z jeho pamětí. V nich 59letý šlechtic popisuje, jak byl na internátní škole v pouhých 11 letech sexuálně zneužíván tamní asistentkou. Vylíčil také další surové praktiky vedení školy, které podle něj ovlivnily jeho budoucí vztahy.

Earl Spencer navštěvoval internátní školu Maidwell Hall od svých osmi do 13 let. Ve své nové knize A Very Private School (Velmi soukromá škola) tvrdí, že zaměstnankyně školy, kterou popsal jako „nenasytnou pedofilku“, jej a další chlapce v noci v jejich postelích zneužívala.

ČTĚTE TAKÉ: Jako první královské dítě chodil do školy. Alžběta II. kvůli Karlovi ředitele „grilovala“

Vše začalo, když mu bylo 11 let. Musel se přestěhovat do jedné z ložnic v podkroví školy, na kterou dohlížela asistentka ve věku zhruba 20 let. Žena, kterou Spencer v knize nejmenuje, si chlapce získávala tím, že jim v noci nosila nedovolené svačiny. Následně je sexuálně zneužívala. Šlechtic ve svých pamětech detailně popisuje i její manipulativní praktiky.

Spencer odhaluje, jak si žena vybírala každý semestr k sexu jednoho chlapce a cynicky povzbuzovala ostatní, aby soutěžili o její náklonnost. „Její kontrola nad námi, zhypnotizovanými chlapci, byla naprostá, protože jsme byli vyhladovělí po ženském teple a zoufale jsme toužili po pozornosti a náklonnosti,“ popisuje šlechtic v knize, jejíž úryvky citoval Daily Mail.

Když žena chlapcům oznámila, že ze školy možná odejde, Spencer se začal sebepoškozovat. „Byl jsem tak rozrušený vyhlídkou, že ji ztratím, že jsem si začal řezat vnitřní stranu paže zavíracím nožem,“ píše v knize. Na dalších řádcích popisuje nadšení chlapců, když se ukázalo, že asistentka na škole zůstává. „Skákali jsme nahoru a dolů a mávali rukama v dětské euforii, aniž bychom věděli, že jsme ve skutečnosti obětí nenasytného pedofila,“ uvádí Spencer podle BBC.

Surové praktiky vedení školy

Trápení na internátní škole podle něj vedlo k tomu, že o panictví přišel ve 12 letech tak, že si na dovolené v Itálii zaplatil prostitutku. „Nebyla v tom žádná radost, žádný pocit dospívání. Teď si myslím, že jsem jen dokončil proces, který odstartovala zvrácená pozornost asistentky,“ napsal Spencer.

Dle jeho názoru ho zneužívání v dětství ovlivňovalo také v jeho budoucích vztazích. O svých traumatech poprvé promluvil ve svých 43 letech, krátce po rozvodu s druhou manželkou. Žena, která stojí za jeho zneužíváním, je podle jeho zjištění buď mrtvá, anebo žije v zahraničí.

ČTĚTE TAKÉ: Napřed nenáviděná, ale vždy po boku monarchy. Jaká je minulost britské královny Camilly?

Zvrácené byly dle Spencerova svědectví také praktiky ředitele školy Johna Porche. V ústavu prý zavedl brutální tělesné tresty – žáky bil například rákoskou. Dle svědectví Spencerových spolužáků měly Porche fyzické tresty vzrušovat. Bývalý šéf instituce zemřel před dvěma lety ve věku 95 let.

Jeho pravou rukou měl být Henry Cornwallis Maude, kterého Spencer popisuje jako „krutého sadistu“, který mladého šlechtice minimálně jednou bezdůvodně zbil. „Posadil se, přehodil si mě přes kolena a tvrdě mě zbil jednou z kriketových bot, jejíž kovové hroty mi na tuctu míst prorazily kůži na zadku,“ uvádí v knize Spencer. Maude je již taktéž po smrti.

Škola je z obvinění zděšena

Spencer jako dítě věřil, že byl poslán do internátní školy, „protože jako syn selhal“. Brzy po svých devátých narozeninách se začal nutit do zvracení, což nyní popisuje jako emocionální volání o pomoc a zoufalý pokus přimět někoho dospělého, aby mu projevil vřelost a soucit.

Současné vedení Maidwell Hall pro Daily Mail uvedlo, že je zděšeno obviněními ze sexuálního zneužívání a předalo je pověřenému pracovníkovi místního úřadu. Vyzvalo také všechny, kdo mají podobné zkušenosti, aby se přihlásili.

„Je těžké číst o praktikách, které byly v té době bohužel někdy považovány za normální a přijatelné. Téměř všechny aspekty školního života se od 70. let minulého století výrazně změnily. Jádrem těchto změn je nyní ochrana dětí a podpora jejich blaha,“ uvedla škola.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zhrzená domina se mstí Harrymu: Ukážu jeho nahé fotky, budete v šoku. Princ je idiot, zuří

Tagy:
kniha Princezna Diana Daily Mail Earl Spencer Karel III. zneužívání dětí internátní škola pohlavní zneužívání Charles Spencer Maidwell Hall