Byla tak mladá, truchlí přátelé za Simonu Postlerovou. Do hereckého nebe putují dojemné vzkazy

Simona Postlerová se už léta stará o nemocného syna.

Vzpomínka na Simonu Postlerovou

Simona Postlerová byla naprosto výjimečná žena. Nezištně se rozdávala, aby pomohla ostatním. Nikdy na ni nezapomenu, svěřila se pro CNN Prima NEWS Alexandra Udženija (ODS), iniciátorka založení Nadačního fondu Dvojka srdcem. Právě ten smutnou zprávu o smrti 59leté herečky a dabérky sdílel v neděli na sociálních sítích. „Tak mladá a tak neskutečně upřímná,“ truchlí například moderátor Honza Musil a s kondolencemi se přidávají další.

„Paní Postlerová byla naprosto výjimečnou ženou. Tolik lásky, péče, kterou uměla rozdat jiným, to se jen tak nevidělo. Strašně mě to mrzí a vyjadřuji upřímnou soustrast rodině, všem příbuzným a blízkým. Opravdu nás opustila výjimečná žena. Je to pro mě velká rána,“ svěřila se redakci CNN Prima NEWS Udženija.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární herec Bernard Hill. Ztvárnil Théodena z Pána prstenů i kapitána Titanicu

Zdůraznila, že herečka velmi pomáhala na Praze 2. „Nezištně se rozdávala, aby pomohla ostatním lidem. Nikdy na ni nezapomenu a budu na ni vzpomínat s úctou a láskou, jako na velkou ženu s velkým srdcem,“ dodala.

Život jí toho naložil přemíru

O vzpomínku se podělil i moderátor Musil. „Okamžik zatmění. Tak mladá a tak neskutečně upřímná. Simonu jsem znal pracovně, setkali jsme se několikrát. Její úsměv a um herectví odzbrojil vždy a dokonale. Simona Postlerová odešla do hereckého nebe a jsem přesvědčený, že tato zpráva nás mnohé zasáhla jako blesk z čistého nebe. Upřímnou soustrast rodině – dětem, mamince Janě a všem, kdo ji milovali,“ napsal na své sociální sítě.

V pondělí 6. května měla Postlerová natáčet dabing s režisérem Jakubem Hejdánkem. „Ještě mi to asi ani nedošlo, Simču jsem skutečně miloval. Byl to vždy naprostý koncert, byla to výjimečná herečka a ještě výjimečnější člověk. Byla neuvěřitelný profesionál, perfekcionista a dříč. Byla s ní velká legrace, i když jí toho život naložil skutečně přemíru. Je mi z toho smutno,“ svěřil se redakci CNN Prima NEWS.

Zprávou o náhlém odchodu Postlerové byl zdrcen i Ondřej Syrový, který pracuje pro Sociální nadační fond hlavního města Prahy. „Simona byla má dobrá známá, navštěvoval jsem svého času jako speciální pedagog jejího syna Damču. Oba byli strašně fajn. Simona měla obrovský smysl pro humor a velký životní nadhled. Vždy jsme si dělali legraci z českých hudebních vykopávek a z nekvalitní kultury,“ vzpomínal na svém profilu na sociálních sítích.

Hlas propůjčila i Galadriel

„Sdíleli jsme také společné duchovní hodnoty. Dokonce měla být v létě kmotrou mé knihy ‚Žižkovský podivín‘,“ pokračoval. Zdůraznil, že Postlerová byla herečka s velkým H. „Naposledy mě pozvala na hru Bach a synové v Divadle na Vinohradech, kde byla léta v angažmá. Byla také skvělá dabérka, propůjčila hlas například Galadriel v sérii Pán prstenů. Před kamerou jsem si ji nejvíce oblíbil v televizním snímku Bankrotáři či v seriálech Poslední sezóna a Stopy života – Bílý střelec,“ dodal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Češi patří mezi kaskadérskou špičku. Na prestižní cenu letos poprvé aspiruje i naše dablérka

Upřímnou soustrast vyjadřují i fanoušci na sociální síti X. „Ženy by neměly stárnout. Jsou ty, které nezestárnou, protože odejdou mladé. Co je to 59 let, zvláště, když je žena krásná a skvělá, jako Simona Postlerová,“ truchlí jeden z uživatelů.

Smutnou zprávu sdílelo i ministerstvo kultury. „Zemřela Simona Postlerová. Divadelní, filmová a televizní herečka, dabérka. Upřímnou soustrast blízkým,“ napsalo.

Postlerová byla skvělou herečkou a dabérkou. Svůj hlas propůjčila stovkám postav v nejrůznějších filmech. Zazářila nejen v seriálech jako Chlapci a chlapi, Cesty domů nebo Četnické humoresky, ale i v mnoha televizních inscenacích. Byla však především stálicí hereckého souboru Divadla na Vinohradech, kde získala angažmá v roce 1992.

Tagy: