Emotivní dopis matky pro dceru v karlovarském babyboxu. Vysvětluje, proč ji musela odložit

Během jednoho týdne se v českých babyboxech objevily dvě holčičky – jedna v Karlových Varech a druhá ve Znojmě. Oběma dívenkám se daří dobře a s největší pravděpodobností najdou náhradní rodiny díky adopci.

Jmenuje se Georgia, váží 2 650 gramů a měří 47 centimetrů. Čtyřdenní holčičku dala její matka do babyboxu Karlovarské krajské nemocnice v pátek ve tři hodiny odpoledne. Vzápětí dostali zaměstnanci zařízení oznámení, že mají nový přírůstek.

ČTĚTE TAKÉ: Většina vyproštěných jsou děti. Čeští záchranáři v Turecku popsali obrovský psychický tlak

Vrchní sestra dětského oddělení Alžběta Novotná byla tou dobou na místě náhodou. „Přišla jsem přes den za děvčaty, donést jim nějaký materiál, a najednou tady začal houkat alarm. Nikdy to nečekáte,“ popisuje.

Oblečení dostane na památku

Dívenka na sobě měla růžový overal, pod ním bodýčko, ponožky a růžovou čepičku. Tyto všechny věci dostane později dívenka ve žlutém kufru, aby měla vzpomínky. Najde tam i dopis, který napsala její matka.

„Vysvětluje v něm, proč se o ní nemůže starat a že by ráda, aby našla jiné milující rodiče, kteří se o ni mohou postarat,“ přibližuje obsah emotivního dopisu mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová.

„Pro nás je to Verunka, podle dcery staniční sestry,“ dodává vrchní sestra dětského oddělení Novotná. V rodném listě ale bude holčička mít jméno Georgia. Vybral ho otec babyboxů Ludvík Hess, stejně se jmenuje dcera jejich velké podporovatelky. I ji někdo do babyboxu odložil. Tak jako v Karlových Varech posloužil babybox v úterý ve Znojmě. I v něm sestřičky našly holčičku. Dostala jméno Kačenka.

Tagy: