Ojedinělé mlhy vystřídá déšť nebo přeháňky. Teploty se vyšplhají ke 20 °C

Počasí 13.10.2022 (6:09)

Ve čtvrtek meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají polojasnou až skoro jasnou oblohu. Postupně však bude přibývat oblačnosti, k večeru dorazí déšť a přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. Čeká nás propršený víkend?

Ve čtvrtek ráno se zejména na západě Čech a na Moravě očekává nízká oblačnost a mlhy. Ty však vystřídá polojasná až skoro jasná obloha. Odpoledne pak přijde další změna. Od západu bude přibývat oblačnosti, večer dorazí déšť a ojedinělé přeháňky. Nejvyšší teploty však budou poměrně příjemné, pohybovat se budou mezi 15 až 19 °C, na horách vystoupají maximálně k 11 °C.

V noci na pátek bude zataženo až oblačno, na východě však zpočátku místy polojasno. Od západu se opět očekává občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty klesnou k 11 až 7 °C.

V pátek ráno se v Česku znovu očekávají mlhy. Během dne bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami, proto se určitě bude hodit mít po ruce deštník. Přechodně však bude až polojasno a srážek by mělo ubývat. Teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C.

Přeháňky se čekají i o víkendu

V sobotu bude oblačno až zataženo, meteorologové očekávají slabý déšť nebo přeháňky. Později by však srážek mělo ubývat. Teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, stejně jako v pátek.

V neděli se však oteplí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, převážně však bude oblačno. Ojediněle se očekává slabý déšť nebo přeháňky.

Tagy: