Olbert: Z bandy ve Sněmovně není koho volit. Jestli máte odvahu, hoďte to jiným

360° 14.9.2021

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal, šéf Otevřeme Česko normálnímu životu Jakub Olbert a zástupkyně strany Nevolte Urza.cz Tereza Urzová se v pořadu 360° na CNN Prima NEWS shodli, že v České republice před říjnovými volbami nenašli žádný politický vzor.

„Když zavřu obě oči a kousnu se do ruky, nikoho nevidím. V bandě, která tam nyní je, není vzor žádný. Pokud jste odvážní, hlasujte mimo Sněmovnu, protože tak se může něco změnit. Každý hlas, který dáte komukoliv ve Sněmovně, padne do jednoho pytle,“ má jasno Olbert.

Sehnal se zase drží zásady, že buď může napodobovat to, co tu již bylo, anebo se vydat vlastní cestou. „Rozhodl jsem se jít vlastní cestou a prezentovat všechny, kteří pracují v této zemi. Nejen živnostník, podnikatel a soukromník, ale i zaměstnanci,“ uvedl Sehnal s tím, že v Česku nenašel svůj politický vzor. Nakonec ale jednu osobnost jmenoval.

Vzor v exprezidentu Klausovi

„Kdybych si měl opravdu někoho vybrat, tak pana Václava Klause staršího v době, kdy byl prezidentem. To jsem si říkal, že je osobnost, která má to, abych od ní čerpal nějaké moudro,“ dodal Sehnal.

„Mám uskupení, které budu volit. Je to čistě pragmatická volba, protože nechci, aby vyhrál Andrej Babiš. Politický vzor ale nemám,“ řekla Urzová. Koho bude volit, neprozradila. V pořadu vysvětlila, že se stranou Nevolte Urza.cz kandiduje, aby lidem ukázala, že k životu nepotřebují stát

Tagy:
Andrej Babiš CNN Prima NEWS Václav Klaus politická strana hnutí Česko volby 2021 Jakub Olbert Pavel Sehnal 360° Tereza Urzová Aliance pro budoucnost Otevřeme Česko normálnímu životu Nevolte Urza.cz Poslanecká sněmovna ČR