Opilý agresor skopnul muže na eskalátorech metra. Před strážníky předstíral záchvat

Napadení na eskalátorech

Agresivní útok v pražském metru řešili strážníci. Opilý muž tam kopl do cestujícího, který se zřítil z eskalátoru. Útočník navíc napadal hlídku městské policie a nakonec i zdravotníky, kteří mu přijeli na pomoc.

Agresivní útok ve stanici metra Veleslavín mohl mít fatální následky. Opilý muž z ničeho nic kopl do cestujícího, který stál na eskalátoru před ním. Pak se jakoby nic otočil a šel v protisměru nahoru.

Agresor se neuklidnil, právě naopak. Urážel všechny okolo. „Dechová zkouška ukázala 1,79 promile alkoholu. Po zklidnění hmaty a chvaty strážců zákona se muž sesunul k zemi, předstíral křečový záchvat a stěžoval si na bolesti na hrudi,“ popsala mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Jiřina Ernerstová.

Agresivní opilec a herec Ve stanici metra Veleslavín se agresivní muž pokusil skopnout druhého ze schodů a napadal dozorčí stanice i svědky. Strážníci na místo dorazili společně s hlídkou státní policie. Policisté zamířili na perón k napadenému muži, strážníci ke skupině osob, kde byl spolu s oznamovatelem a dozorčí stanice i údajný útočník. Opilý osmapadesátiletý muž s hlídkou nespolupracoval, slovně strážníky napadal a neustále šermoval rukama před tělem. Po zklidnění hmaty a chvaty se sesul na zem, začal předstírat křeče a stěžoval si na bolesti na hrudi. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,79 promile. S příjezdem záchranářů jeho potíže záhadně zmizely, zato slovní urážky se začaly sypat i na hlavy zdravotníků. Když v sanitním voze poškodil vybavení, přišly znovu na řadu donucovací prostředky včetně přiložení pout. Za asistence strážníků byl muž převezen k vyšetření do nemocnice. Napadení na schodech skončilo naštěstí bez zranění. Přestupkové chování útočníka bude šetřit správní orgán. Sledovat nás můžete i na našem instagramovém profilu https://www.instagram.com/mp_praha/

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Monday, January 31, 2022

Agresivita muže pokračovala dál. V sanitce urážel zdravotníky. Nakonec poničil i vybavení. A tak skončil znovu v poutech. Zdravotníci ho za asistence strážníků převezli na vyšetření do nemocnice.

Tagy:
městská policie metro záchranáři opilý muž eskalátory Praha agresor schody obecní policie zdravotnický pracovník Veleslavín