Otřesný čin řidiče: V Plzni srazil chodce a odklidil ho z cesty. Senior v nemocnici zemřel

Řidič srazil v Plzni při couvání chodce

Za loňskou nehodu v plzeňské čtvrti Doubravka půjde 27letý řidič k soudu

Při rychlém couvání ve slepé ulici v Plzni srazil autem staršího chodce. Poté vystoupil z vozu, bezvládné tělo odtáhl k chodníku a ujel. 27letý muž, jehož bezohledný čin z minulého roku způsobil smrt seniora, skončí před soudem. Hrozí mu až šest let vězení.

Podezřelý muž 11. října minulého roku ve Smrkové ulici v Plzni couval v černé Škodě Octavia podél panelového domu vysokou rychlostí. Zřejmě neviděl muže, který se vracel z nákupu, a prudce do něj narazil. Auto chodce odhodilo zhruba tři metry.

Na záběrech z bezpečnostní kamery lze vidět, jak mladý řidič vystoupil a přiběhl ke sraženému chodci. Jeho bezvládné tělo se snažil ze silnice odtáhnout. Podle záchranářů jde o chybu, která seniora mohla stát život.

„Rozhodně by s ním neměl manipulovat tímhle způsobem. V případě, že by chodec měl poraněnou páteř, mohl mu muž zranění podstatně zhoršit,“ uvedl karlovarský záchranář Jiří Smetana. Starší muž utrpěl četná a velmi těžká zranění. S poruchou vědomí byl okamžitě transportován na urgentní příjem.

Po řidiči mezitím začali pátrat policisté. Potom, co se chodce ze silnice snažil odtáhnout, totiž z místa nehody ujel. Svědkům, kteří se kolem muže seběhli, měl říct, že jede pro pomoc. Podle svědků vyrazil takovou rychlostí, až mu pískaly gumy. Na místo nehody se již nevrátil.

Lékaři v nemocnici u zraněného muže zjistili krvácení do mozku. I přes veškeré snahy doktorů se seniora nepodařilo zachránit, druhý den zemřel. Policisté mezitím pátrali po viníkovi. Dopadli ho tři dny po nehodě.

Za tu dobu si prý výrazně změnil image, aby jej nebylo poznat. Svědkové se ale zmást nenechali. Z jeho mobilu navíc kriminalisté zjistili, že o nehodě komunikoval se svým kamarádem. Státní zástupce viní podezřelého z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a navíc ještě z maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť v té době měl uložen zákaz řízení. Hrozí mu až šest let vězení.

Tagy: