Pokus o vykolejení vlaku? Osobák za Plzní najel na betonový kvádr, policie případ šetří

Na trati mezi Vejprnicemi a stanicí Plzeň-Jižní Předměstí najel vlak na betonový kvádr na výhybce.

Betonový kvádr způsobil nehodu

Na trati mezi Vejprnicemi a stanicí Plzeň-Jižní Předměstí najel ve čtvrtek kolem 05:00 osobní vlak na betonový kvádr na výhybce. Nikdo nebyl zraněn, provoz na trati byl zastaven zhruba do 08:00. Ve vlaku bylo 65 cestujících, které evakuovali hasiči Správy železnic (SŽ). Případ vyšetřuje policie. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že kvádr na výhybku někdo umístil úmyslně.

„Událost se stala na 113,5 kilometru na železniční trati Plzeň –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Domažlice, kde osobní vlak najel do betonové překážky na trati,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Všech 65 cestujících a dva členové posádky jsou podle něj bez zranění. Zasahovali hasiči SŽ. Překážka ležela v kolejišti nedaleko zastávky Plzeň-Skvrňany.

ČTĚTE TAKÉ: S podzimem přibývá srážek se zvěří. Jak se na silnicích chovat, abychom se střetu vyhnuli?

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení a v současné době intenzivně prověřujeme veškeré okolnosti. Pokud máte k tomuto případu nějaké informace, podejte je na nejbližší policejní služebnu nebo zavolejte na linku 158,“ sdělila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Plzeňského kraje Michaela Raindlová. Potvrdila, že jednou z vyšetřovacích verzí je, že někdo kvádr na výhybku umístil úmyslně.

Podle Raindlové už vlak odjel do depa. Podle předběžných informací železničářů by neměla být škoda velká.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Co je to za člověka? bouří se lidé na Plzeňsku. Neznámý pachatel tam střílí do koček

Tagy:
policie dopravní nehoda Plzeň Domažlice osobní vlak obecné ohrožení kvádr železniční nehoda trestná činnost, právo a spravedlnost katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události