Bendig odkládá koncert v O2 universu. Sen mu zřejmě zhatil exces s moukou na Slavících

Jan Bendig trvá na tom, že žádný moučný incident neplánoval, jak tvrdí policie.

Zpěvák Jan Bendig podle informací CNN Prima NEWS přesouvá březnový koncert v O2 universum na listopad. Důvodem má být kauza s moukou z loňského předávání Českých slavíků, která mu zřejmě přerostla přes hlavu. Poté, co vyšlo najevo, že byl incident zinscenovaný, se na Bendiga totiž snesla obrovská vlna kritiky.

Na loňském předávání Českých slavíků posypal „bláznivý fanoušek“ zpěváka Jana Bendiga moukou. Bendig byl podle svých slov poté otřesený. Jak se ale v posledních dnech ukázalo, incident byl zřejmě zinscenovaný a začala se jím zabývat i policie. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další průšvih v rodině Bendigů. Nehoda Marsella a Bikárové má dohru, auto bylo bez pojistky

Zpěvák ale stále trval na tom, že o ničem neměl tušení a na ničem se nedomlouval, jak vysvětlil v rozsáhlém příspěvku na sociální síti Instagram. „Stále si stojím za tím, že jsem útok nepřipravoval a nedomluvil a nevěděl o něm,“ uvedl. S útočníkem se prý také dopředu nesetkal, ani s ním telefonicky nekomunikoval. „Jediné, kdy jsem byl s tím klukem v kontaktu, bylo během telefonátu po útoku, kdy se nám omlouval a já si vyslechl jeho příběh,“ vysvětlil Bendig s tím, že omluvu přijal.

Na zpěváka se však snesla obrovská vlna kritiky napříč showbyznysem. „Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to byl domluvený cirkus pro média, je to na svědomí Bendiga a druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí a myslím si, že to spíš vypovídá o Bendigovi a jeho počínání,“ zhodnotil situaci zpěvák Matěj Ruppert. „Jsou věci, které člověk dělá... a teď nevím, jestli z nějaké vypočítavosti nebo hlouposti. Osobně mě to mrzí a je to jejich boj, jak se k tomu postaví,“ řekl moderátor Jan Musil.

Právě vlna kritiky a vyšetřování policí by mohla stát za tím, že se Bendig rozhodl odložit svůj koncert. Ten se měl v O2 universu konat 16. března, nově to však má být až 30. listopadu.

„Ty důvody jsou jednoduché, Honza je otrávený a psychicky zničený z toho, co se kolem této kauzy zbytečně děje, a vzalo mu to energii do příprav toho koncertu. Máme 14 dní před koncertem a máme začít zkoušet, trénovat, ale hlavu má teď úplně někde jinde. A tenhle koncert je takový dárek za tu práci, kterou dělá, není to jen obyčejný klasický koncert, prostě si to chce užít, nechce to jenom odzpívat, odskákat a jet domů, ale chce si to na tisíc procent užít. Bohužel teď není v takovém psychickém rozpoložení, aby si to užil a aby se soustředil na náročná choreografická čísla, ta show má trvat přes dvě a půl hodiny. Takže teď je to pro něj náročné,“ uvedl pro redakci pořadu ShowTime Bendigův manažer a přítel Lukáš Rajmon.

Podle psycholožky Laury Janáčkové mohla za celou událostí stát touha po zvýšení popularity. „Myslím, že mu to může skutečně uškodit. Byla to špatně zvolená reklama, protože se týká rasistického podtextu a v mnohých lidech to může vyvolat vztek, že někdo využívá vážné téma na to, aby se zviditelnil,“ popsala Janáčková. Špatné následky tušil i producent Janis Sidovský. „Může to pro Honzu Bendiga znamenat velkou ztrátu důvěry, kterou získal třeba s Lucií Bílou, a je velká škoda, že se k tomu propůjčil,“ řekl Sidovský.

Tagy: