Radši dáte peníze Ukrajině než našim důchodcům, hádali se republikáni. Trump zkritizoval oba

Trump se ostře vyjádřil o svých protikandidátech.

Trump kritizoval své soupeře v primárkách

Právě nyní se hraje o to, kdo půjde za republikány bojovat o Bílý dům. Měl by to být Donald Trump? Dva z kandidátů, kteří si to nemyslí, se utkali v ostré debatě ve vysílání CNN, zatímco exprezident a největší favorit primárek zvolil konkurenční Fox News.

Cílem obou kandidátů bylo přesvědčit republikánské voliče, že jsou lepší volbou než Donald Trump. Ten vévodí stávajícím průzkumům. V debatě si tak nedali nic zadarmo.

ČTĚTE TAKÉ: Sex přímo v Kongresu USA. Skandální záběry zachytily dva muže, jeden měl pomáhat Bidenovi

„Už několikrát otočil své názory a uvidíme to i při této debatě. Kdyby za každou jeho lež měl někdo vypít panáka – skončil by na konci večera pod stolem,“ rýpla si republikánská kandidátka na prezidenta Nikki Haleyová do svého konkurenta Rona DeSantise.

„Je tu takové pravidlo. Pokud něco popře, tak to znamená, že to někdy řekla. A pokud to popře víckrát, tak nejenže to ve finále řekla, ale určitě je to někde i na videozáznamu,“ oplatil jí DeSantis.

A přišla řeč i na americké ožehavé téma – podporu Ukrajiny. „Za její vlády by američtí důchodci dostávali méně a místo toho by se z vašich daní platily důchody ukrajinských úředníků,“ poznamenal na účet konkurence DeSantis.

Politička však ostrá slova svému sokovi vrátila kritikou jeho kampaně. „V kampani jste utratil 150 milionů dolarů a propadl se v průzkumech. Pokud nezvládáte finanční část kampaně, jak chcete řídit zemi?“

Oba kandidáty ve stejnou chvíli ale na jiné stanici kritizoval favorit voleb Donald Trump. „Vím, že máte Rona DeSantise rádi, ale kdybych ho já nepodpořil ve volbách na Floridě, tak by teď pracoval v pizzerii nebo při troše štěstí v právnické firmě,“ zažertoval na adresu DeSantise exprezident USA.

„A ji? Tak tu ve volbách smáznu, tím jsem si celkem jistý,“ dodal.

Koho si Republikánská strana nakonec zvolí za svého uchazeče o post šéfa Bílého domu nám možná napoví už pondělí, kdy se v Iowě uskuteční první volba v rámci takzvaných primárek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: NATO je mrtvé, Evropě bychom nepomohli. Trumpův drastický budíček šokoval eurokomisaře

Tagy:
CNN debata kampaň republikáni USA Ron DeSantis Iowa podpora Ukrajiny Nikki Haleyová vláda Donald Trump Fox NEWS