Koně ve výběhu na Českobudějvicku někdo polil žíravinou. Policie žádá o pomoc

Neznámý tyran polil u jihočeského rybníka Dehtář ve výběhu klisnu žíravinou. Kůň pak měl několikacentimetrovou otevřenou ránu na krku. Policisté nyní pátrají po pachateli a veřejnost žádají o pomoc. Pokud jste si poblíž ohrady všimli někoho podezřelého či byste měli další informace k případu, obracejte se na linku 158.

Tyran polil dosud nezjištěnou látkou krk 18leté klisny českého teplokrevníka, která se pohybovala společně s dalšími koňmi ve volném výběhu u rybníka Dehtář. Při krmení minulý čtvrtek objevili majitelé, že má otevřenou ránu na krku o délce 15 centimetrů, šířce osm centimetrů a hloubce několika centimetrů do živé tkáně.

Veterinář zjistil, že nešlo o žádné mechanické poranění, které si mohla klisna udělat sama například o ohradník, ale že ji někdo úmyslně polil žíravinou.

V minulých dnech byli koně ve venkovním výběhu jen během dne. Klisnu tak někdo musel poranit minulý či předminulý týden v ohradě. Její ošetření a léčení bude finančně náročné.

Případem se nyní zabývají policisté z Hluboké nad Vltavou společně s kriminalisty z Českých Budějovic. Ti veřejnost žádají, aby hlásila poznatky k případu na linku 158. Podle policistů se také může pachatel činem chlubit na sociálních sítích. Případ je vyšetřován jako trestný čin týrání zvířat.

Tagy: