Vrah z Jevíčka zabíjel zvlášť zákeřnou zbraní, podezřelého policie obvinila. Z detailů mrazí

Policie pátrá po vrahovi na Pardubicku.

Nové informace násilného činu v Jevíčku

Pardubičtí kriminalisté obvinili z vraždy muže, který měl v úterý večer na náměstí v Jevíčku ubodat svou partnerku. Podle vyšetřovatelů muž, který byl už devětkrát trestaný, zasadil své oběti více než 20 bodných ran „velmi zákeřnou zbraní“. Žena neměla šanci brutální útok přežít.

Pachatel spáchal ohavný čin přímo před zraky lidí na autobusové zastávce v Jevíčku. Počkal si tam na svoji partnerku a brutálně na ni zaútočil. „Ženu napadl za pomoci tlačné pěstní dýky, tedy boxeru s prodlouženým nožem v násadě. Jde o velmi zákeřnou zbraň,“ popsal vedoucí kriminálky Pardubického kraje Milan Šimek.

K TÉMATU: Kdo měl vraždit v Jevíčku na náměstí? Známí podezřelého mluví o drogách i kriminální minulosti

Žena utrpěla více než 20 bodných ran. Bodnořezné rány měla na hlavě, krku, hrudníku, ale i v oblasti horních končetin. Bezprostředně po vraždě se dal pachatel na útěk. Od té chvíle tak byl jedním z nejhledanějších lidí v Česku.

Podle Šimka si byl útočník vědom, že po něm policie pátrá a dělal vše pro to, aby nebyl dopaden. „Podařilo se nám získat informaci, že muž se nejspíše díky známému dostal do Brna,“ vysvětlil kriminalista.

V okolí Brněnské přehrady, kde pachatele svědci viděli naposled, se ve středu spustila rozsáhlá pátrací akce. Ve čtyři hodiny odpoledne jedna z hlídek potvrdila, že pachatele zajistila. Už devětkrát trestaný recidivista, který se léčil i na psychiatrii, se následně kriminalistům k vraždě přiznal.

„Podstatným důkazem byl kamerový záznam z obce Jevíčko, na němž je celý útok zaznamenán,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová. „Bude třeba zhodnotit jeho duševní stav v době skutku, protože se jedná o osobu, která dlouhodobě užívá pervitin nebo marihuanu,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Afgánec, který zabil policistu, býval vzorný, tvrdí sousedé. Útočil zřejmě na vlastní pěst

Tagy: