Padl trest za brutální smrt. Vnuk zavraždil babičku kvůli penězům na cigarety a alkohol

Vnuk na Slovensku zavraždil babičku kvůli 240 eurům.

Zabil babičku

V roce 2018 otřásl Slovenskem případ, kdy vnuk brutálním způsobem zavraždil vlastní babičku. Nejprve ji udeřil do hlavy, potom do ní kopal a nakonec zavřel do místnosti a pustil plyn. Žena později v nemocnici zemřela. Tehdy teprve osmnáctiletý vnuk zabíjel kvůli 240 eurům, tedy v přepočtu necelým šesti tisícům korun, za které si chtěl koupit alkohol a cigarety, informovala TV JOJ. Soud nyní mladého muže odsoudil k 23 letům vězení nepodmíněně.

Mladík podle soudu nejprve udeřil babičku do hlavy. Když upadla na zem, začal do ní kopat. A nakonec ji nechal bezvládně ležet v místnosti, kde pustil plyn. Mezitím odešel z domu, aby propil peníze, které jí ukradl zpod polštáře. To vše se podle žalobce stalo v rodinném domě ve slovenské obci Lúčky jen kvůli 240 eurům, uvedla TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: V polském domě hrůzy netrpěli jen lidé. Incestní otec krutě týral i psa, nechal ho vyhladovět

Vnuk o několik hodin později zavolal záchranku, ale to už bylo pozdě. Žena po třech týdnech v nemocnici zemřela.

Podle souseda byly rozepře v domácnosti na denním pořádku. „Pořád se tam hádali o peníze a křičeli. Nechtěla mu dávat peníze a on je potřeboval na cigarety,“ zavzpomínal na rodinu.

Poté, co mladík odmítl 17 let nepodmíněně, mu soudce krajského soudu vyměřil trest 24 let. Mladík s rozsudkem nebyl spokojený, a proto se odvolal k Nejvyššímu soudu, který rozsudek zrušil a případ vrátil zpět ke krajskému soudu.

„Byly tam polehčující okolnosti – základ je věk blízký mladistvému. Další je, že sám učinil oznámení, že spáchal trestný čin, zavolal policii,“ sdělil TV JOJ advokát odsouzeného Marián Jusko, který žádal o mimořádné snížení trestu o jednu třetinu. Krajský soud mu ale nevyhověl.

„Pro mimořádné snížení trestu nebyly důvody, tento čin byl velmi brutální. Rozsudek považujeme za zákonný, spravedlivý a odůvodněný,“ uvedl krajský státní zástupce. Soudce snížil trest pouze o jeden rok – ve věznici se zvýšenou ostrahou stráví mladík 23 let nepodmíněně.

Rozsudek je pravomocný a nelze se proti němu odvolat. Odsouzený ale stále není spokojen.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelba mezi partnery na Karlovarsku. Žena zemřela, muž ujel, poté ho našli mrtvého

Tagy: