Partnera měla ubodat, když uspával jejich dítě. Soud poslal mladou ženu ze Semil do vazby

Soud v Semilech poslal do vazby mladou ženu, která podle kriminalistů zavraždila svého partnera.

Vazba na vražedkyni ze Semil

Soud v Semilech poslal do vazby mladou ženu, která podle kriminalistů zavraždila svého partnera. Policisté ji zadrželi v pátek večer, krátce po činu. Život svého druha, otce svého malého syna, měla podle informací CNN Prima NEWS ukončit jedinou ranou nožem. Bodla ho ve chvíli, kdy uspával dítě, tvrdí známí zavražděného.

Kriminalisté ženu v neděli obvinili z vraždy. „V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let,“ uvedl Vojtěch Robovský, liberecký policejní mluvčí. Další podrobnosti policisté k případu uvádět nechtějí.

ČTĚTE TAKÉ: Advokátka o střídavé péči: U soudu vyslýchají i šestileté děti, manipulace není výjimkou

Co se za zdmi domu v Bítouchově, osadě na kraji Semil, v pátek večer stalo, není zcela jasné. Podle známých zavražděného, s nimiž hovořil reportér CNN Prima News, měla žena svého druha bodnout nožem do hrudi. Údajně ve chvíli, kdy uspával jejich rok a čtvrt starého syna.

Vzhledem k paragrafu, který kriminalisté při obvinění použili, se dá odhadovat, že družka vraždu svého partnera dopředu neplánovala. Kdyby měli kriminalisté důkazy, že si svůj čin připravovala, hrozil by jí trest v rozmezí od dvanácti do dvaceti let.

Vraždě předcházely časté hádky

Podle sousedů soužití mladého páru provázely časté hádky. V rodinném domě spolu žili asi tři roky, vloni v březnu se jim narodil syn. Jejich neshody prý opakovaně řešili i policisté. „Už několikrát tady byla policie i záchranka,“ řekl reportérovi obyvatel osady.

Další sousedka prozradila, že původcem neshod měla být mladá žena, která prý svého partnera opakovaně napadala i se zbraní v ruce. „Honila ho i po zahradě s kudlou,“ tvrdila žena ze sousedství.

Sousedé jsou přesvědčeni, že mladá žena má dlouhodobé psychické problémy a že se díky tomu vyhne i trestu. „Já si myslím, že z ní udělají blázna a nestane se jí nic,“ řekla žena žijící na dohled od domu, kde se vražda stala.

Soudkyně Okresního soudu v Semilech, která v pondělí o vzetí do vazby rozhodovala, nechtěla komentovat, jak se mladá žena k celé věci před soudem postavila. „Přípravné řízení je neveřejné. Mohu pouze potvrdit, že obviněná žena ze Semilska byla vzata do vazby z důvodné obavy, že uprchne nebo se bude skrývat, aby se trestnímu stíhání nebo trestu vyhnula,“ informovala Lenka Vošvrdová po skončení zhruba dvouhodinového vazebního zasedání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Znásilňování vlastního dítěte, pití moči i zoofilie. Ústecký soud řeší těžko uvěřitelný případ

Tagy: