Pekarová vítala Zemana stužkou v barvách Ukrajiny. Přijel za vámi invalida, řekl prezident

Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman přijíždí do Poslanecké sněmovny

Gesto při příjezdu prezidenta Miloše Zemana do Sněmovny udělala šéfka dolní komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Na klopu si připnula stužku v barvách Ukrajiny. Zeman zase při uvítání vtipkoval na konto svého zdravotního stavu.

„Dobrý den, paní předsedkyně, přijel k vám na návštěvu invalida a přivezl vám kytičku,“ prohlásil Zeman na vozíku při příjezdu do Sněmovny.

Pekarová si v pátek na klopu připnula stužku v národních barvách Ukrajiny. „Stojíme za Ukrajinou. Není to vzkaz pro prezidenta. Jen mi pro dnešek přišlo velmi vhodné,“ vysvětlila následně pro CNN Prima NEWS své gesto Pekarová.

Zeman se dlouhodobě svými názory přiklání na stranu Ruska. Nedávno řekl, že údajně chystaný útok Ruska na Ukrajinu je blamáž amerických tajných služeb. V rozhovoru pro MF Dnes Zeman uvedl, že nečeká, že Rusko zahájí ozbrojený útok vůči Ukrajině. Prezident zopakoval, že Rusům by válka přinesla víc škody v podobě sankcí než užitku v tom, že vyšlou Kyjevu vojenské varování. A to podle něj Moskva nebude riskovat.

Pekarová podporuje Ukrajinu delší dobu. „Vyjádřila jsem v telefonickém rozhovoru podporu předsedovi ukrajinského parlamentu. Územní celistvost Ukrajiny nesmí být narušena ruským agresorem. Kromě diplomatické podpory poskytla naše vláda také materiální pomoc a jsme připraveni pomoci i humanitárně,“ napsala v úterý na Twitter.

Tagy: