Pěsti do obličeje, kopání do břicha. Kamera zachytila otřesný útok na ženy v restauraci

Brutální útok v Číně

Na sociálních sítích byly v pátek zveřejněny šokující záběry z bezpečnostních kamer. Zachytily incident, ke kterému došlo ve městě Tchang-šan na severu Číny. V tamní restauraci agresor surově napadl jednu z žen, došlo na pěsti i kopance. Do potyčky se navíc přidali i další. Video vyvolalo celonárodní pobouření, píše americký web CNN.

Do jindy poklidné restaurace v čínském městě Tchang-šan vchází muž, který následně zamířil k ženě sedící u stolu s dalšími známými. I když s ním nechce konverzovat, pokládá jí ruku na záda. Žena ho pohotově chytne za zápěstí a odstrčí ho.

Odmítnutí muže ale pobouří natolik, že mladé ženě hned vpálí do obličeje pěst. Ze záběrů je zjevné, že se ho žena v obraně snaží udeřit skleněnou lahví. Kamerové záběry z restaurace zveřejnil i americký web CNN.

Za vlasy ji vytáhl ven

I když se část hostů restaurace snaží rvačku ukončit, agresor se nedá zastavit. Ženu nakonec vyvádí z restaurace ven a na ulici jí pak kope do těla i hlavy. A není jediný – přidává se k němu i další muž. Jiná žena, která se snažila konflikt vyřešit, schytává ostrou ránu do obličeje a padá na hlavu.

Otřesné záběry vyvolaly celonárodní protesty ohledně bezpečnosti žen v Číně. Tchang-šanská policie poté zveřejnila prohlášení, že identifikovala podezřelé a pátrá po nich. V dalším pak, že dvě ženy byly po útoku převezeny do nemocnice a jsou ve stabilizovaném stavu. Další dvě ženy utrpěly lehká zranění.

V sobotu pak policie zaslala aktuální zprávu, v níž uvedla, že zadržela všech devět podezřelých, včetně sedmi mužů a jejich dvou společnic. Provinční úřady nařídily, aby bylo trestní vyšetřování tohoto případu přesunuto do Langfangu, samostatného města v provincii Che-pej. K takovému přesunu obvykle dochází, pokud je vyšetřování citlivé nebo důležité.

Tagy:
restaurace Čína Che-pej Tchang-šan